«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο’ τι καλύτερο γίνεται για την πόλη μας».

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ

Συχνά πυκνά, ακούγεται η παραπάνω φράση από εκλεγμένους Περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, η οποία φράση, στην ουσία, παραπέμπει στο «ας αναλάβουμε και βλέποντας και κάνοντας».

Δυστυχώς για τον τόπο, αυτή η φράση στην υλοποίηση της, ήταν καταστροφική όπως έδειξε το αποτέλεσμα – για την πορεία της πόλης και της Περιφέρειας.

Σαφώς και δεν είναι φράση που πρέπει να χρησιμοποιείται από εκλεγμένους και από ανθρώπους που από την 1η Ιανουαρίου δεν θα έχουν το περιθώριο του …  βλέποντας και κάνοντας, με δεδομένου ότι εκλέχθηκαν με κάποιο πρόγραμμα, το οποίο υποτίθεται, κοινώνησαν στον κόσμο, το κατάλαβε ο κόσμος, και τους ψήφισε.

Με αυτό το σκεπτικό, δεν χωράει το «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη μας, για τον τόπο».

Κάνουμε αυτή την επισήμανση με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι είπαν στην κοινωνία τι θα κάνουν. Εκτός αν εκλέχθηκαν με πρόσημο τα συνθήματα και χωρίς κανένα σχεδιασμό υπολογίζοντας ότι οι ψηφοφόροι είναι συνηθισμένοι στο «σανό».

Υποτίθεται ότι κινήθηκαν βάση κάποιου προγράμματος που εκπόνησε η παράταξη.

Άρα το θα …δούμε, δεν σημαίνει τίποτε για κανέναν.

Μπαίνουμε και δουλεύουμε βάση προγράμματος που έχουμε ετοιμάσει προεκλογικά και απλά θα υλοποιηθεί.

Το να λέμε σε τίτλους θα καθαρίσουμε την πόλη δεν λέει κάτι. Για παράδειγμα με αφορμή την επίλυση του θέματος της καθαριότητας σε επίπεδο Περιφέρειας, ιδρύθηκε η ΔΙΑΑΜΑΘ η οποία αντί να συμβάλει στην καθαριότητα των νομών, και των δήμων τους φόρτωσε με εξαντλητικά κόστη και έκανε την επικράτεια ποιο βρώμικη και ποιο δαπανηρή.

Άρα, η λογική του προέδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ και συμπορευόμενου του Χ. Μέτιου, Μ. Τσέπελη δεν στήριξαν την καθημερινότητα, αντίθετα μάλιστα, αν κρίνουμε από την Ξάνθη είναι πιο βρώμικη από ποτέ, πληρώνει πανάκριβα την μεταφορά των απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν εξαφανιστεί από την πόλη και πάει λέγοντας.

Άρα η φράση… θα κάνουμε την πόλη πιο καθαρή έχει αντικειμενικές δυσκολίες και ο δήμαρχος πριν εκλεγεί, θα πρέπει να τις είχε επισημάνει και από την 1η Ιανουαρίου να ξεκινήσει απλά να βάλλει σε εφαρμογή το πρόγραμμά του.

Αν ξεκινήσει ο αντιδήμαρχος με την υπηρεσία καθαριότητος τις κουβέντες για το πώς θα γίνεται καλύτερα η αποκομιδή και πώς θα υποστηριχθεί η ανακύκλωση, θα περάσει η πενταετία και ακόμα θα συζητάνε.

Με λίγα λόγια και για να μην το κουράζουμε. Ο Αντιδήμαρχος της καθαριότητας που θα αναλάβει την διοίκηση του τμήματος, θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα και κυρίως να μειώσει τα κοστοβόρα δρομολόγια χωρίς  αιτία και κόψει  τα ενδιάμεσα «ουζάκια και καφεδάκια» των υπαλλήλων της καθαριότητας και κυρίως όταν φουλάρουν τα απορριμματοφόρα να μην βάζουν και στα μπιτόνια καύσιμα για τα ΙΧ τους, όπως κάποιοι κακοπροαίρετοι λένε.

Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

τα στελέχη του νέου δημάρχου, πρέπει να αποφύγουν τα λάθη της διοίκησης του Μ. Τσέπελη.
Άρα η διοίκηση του Μ. Τσέπελη, πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή από τα στελέχη του Σ. Κοντού

Οι νέοι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης του Στράτου Κοντού, που θα αναλάβουν τα καίρια διοικητικά πόστα, θα πρέπει από αυτήν την περίοδο να καταγράφουν, να «τσεκάρουν» τα μελανά σημεία και να σχεδιάζουν την επίλυση των επί μέρους προβλημάτων της λειτουργίας του δήμου Ξάνθης.

Άλλωστε, εν όψη της παράδοσης της διοίκησης από τα στελέχη του Μ. Τσέπελη, θα κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, πράγμα που θα επιτρέψει στα στελέχη του Σ. Κοντού να επισημάνουν τα προβλήματα.

Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Σ. Κοντός, θα πρέπει να οργανώσει την «σκιώδη» διοίκηση έστω και αν στεναχωρήσει κάποια από τα στελέχη του.

Άρα, προϋπόθεση να πετύχει ο πολιτικός σχεδιασμός του δημάρχου Στράτου Κοντού προϋπόθεση είναι οι «σκιώδεις» αντιδήμαρχοι πριν την ανάληψη της διοίκησης, αν είναι δυνατόν να δούνε και να διορθώσουν τα σημεία που πρέπει, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης.

Επισήμανση. Όσο και αν λέει η κοινωνία και η αντιπολίτευση που στάθηκε αρωγός στον Σ. Κοντό για να φύγει το σάπιο και το άχρηστο από την πολιτική ζωή του τόπου ότι θα δώσουν περίοδο χάριτος στον νέο δήμαρχο, κάποια στιγμή, η αντιπολίτευση, θα πρέπει κάνει την δουλειά της αν η πορεία της διοίκησης παρουσιάζει κενά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ