Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης»

                         (  Πέμπτη 28/09/2023 στις 13:30 )

 

Το  Δ.Σ. του  Διδασκαλικού Συλλόγου  Ξάνθης στο πλαίσιο της απόφασης της ΔΟΕ  για κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα  και με τη διαμορφωθείσα  οριακή κατάσταση που επικρατεί   με τα χιλιάδες κενά σε όλους τους κλάδους  καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Συλλόγου  στη Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης  την Πέμπτη 28/9/2023 στις  13:30 .

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση η ΔΟΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 13:15 μέχρι 17:00.

Για μια ακόμη χρονιά οι εξαγγελίες και ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη όλων των κενών και τη λειτουργία των σχολείων χωρίς προβλήματα αποδείχτηκε ότι εντάσσονται σε ένα επαναλαμβανόμενο  σχέδιο  επικοινωνιακής πολιτικής και πρακτικής προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων. Χαρακτηριστικό, δε, των μειωμένων προσλήψεων αποτελεί ο  «κατ΄ εντολή κόφτης»  στις προσλήψεις των παράλληλων στηρίξεων, όπου την ίδια στιγμή, χιλιάδες παιδιά που έχουν έγκριση πλήρους παράλληλης στήριξης υποχρεώνονται να μοιραστούν τους εκπαιδευτικούς παράλληλης με ολέθρια  αποτελέσματα για τις μορφωτικές τους ανάγκες και για την ομαλή ένταξή τους αυτή τη σχολική χρονιά στο σχολικό περιβάλλον.

 

Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων  στο νομό Ξάνθης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πρώτη φάση των προσλήψεων και,  λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εκπαιδευτικών που ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ως εξής:

Στη Γενική Αγωγή 1 ΠΕ 05 ΑΜΩ, 1 ΠΕ 07 ΑΜΩ, 1 ΠΕ 60, 2 ΠΕ 91.01, 1 ΠΕ 79, 4 ΠΕ 08, 3 ΠΕ 86, 1 ΠΕ 11. Στην Ειδική Αγωγή 3 κενά για τμήματα ένταξης στο δημοτικό και 1 σε νηπιαγωγεία, 11 κενά στις παράλληλες στηρίξεις των νηπιαγωγείων και 16 των δημοτικών, 1 κενό ΠΕ 11 και 1 κενό ΠΕ 79.01. Συνολικά, υπάρχουν 47 κενά μετά τις προσλήψεις της Α΄ Φάσης και με όλα τα ζητήματα που αναδείχτηκαν παραπάνω.

Τα υφιστάμενα κενά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά  που αριθμούν 20.000 με την πρώτη φάση πρόσληψης να είναι 28.353, ενώ πέρσι εργάστηκαν στην εκπαίδευση πάνω από 47.000  και τα οποία καλύπτονται εκ των ενόντων με εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας,  δημιουργούνται από την πολιτική των κυβερνήσεων που θέλουν ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς,  και  οι όποιοι διορισμοί γίνονται για την κάλυψη και μόνο των συνταξιοδοτήσεων.

Ζητούμε:

  • Να γίνει άμεσα η Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών! Να μην οδηγηθεί στην απόλυση και ανεργία κανένας/μια συνάδελφος/ισσα.
  • Να διορθωθούν τα λάθη στον ΟΠΣΥΔ.
  • Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρήζει παράλληλης στήριξης, αυτή να είναι με βάση τη  γνωμάτευση.
  • Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του και μόνο αντικείμενο.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια, μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε όλα τα ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους κατ’ αναλογία με ότι εφαρμόζεται σε όλες τις πολυθέσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

                          Όλοι και όλες στην κινητοποίηση  στη Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης

 

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές διεκδικούμε εδώ και τώρα

κάλυψη όλων των    πραγματικών κενών στα σχολεία

 

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών

και των εκπαιδευτικών