Απίστευτη δήλωση από τον δήμαρχο Ιάσμου Μουμίν Μουμίν: Ελπίδα μας το ποτάμι

Δεν ενημερώνει καν τους δημότες που έχουν εκκενώσει τα χωριά που θα κοιμηθούν – Ο Δήμος Ιάσμου δεν έχει στείλει καμία επίσημη ανακοίνωση για τη μεγάλη καταστροφή

Με τις φλόγες παλεύει από το μεσημέρι ο Δήμος Ιάσμου. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι, με μάνικες στα χέρια, προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, ώστε να καταστραφούν όσο το δυνατό λιγότερα σπίτια στον Σώστη. Πέντε οικισμοί (Μίσχος, Μέγα Πιστό, Σώστης, Ληνό, Πολύανθος) έχουν εκκενωθεί.

Ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Μουμίν εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο facebook, πέντε ώρες μετά την έναρξη του μετώπου (19:00), όχι για να ενημερώσει που θα κοιμηθούν κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ούτε να ενημερώσει για ποιες ενέργειες έχει κάνει ως δήμαρχος, αλλά για να δώσει συμβουλές στους κατοίκους και να παραδεχτεί δημόσια ότι μοναδική ελπίδα είναι η φωτιά να σταματήσει στον ποταμό Κομψάτο.

Την ίδια ώρα, από την έναρξη της πυρκαγιάς, ο Δήμος Ιάσμου δεν έχει εκδώσει ούτε μία επίσημη ανακοίνωση για οτιδήποτε σχετίζεται με τα μέτωπα ή την κοινωνική πρόνοια των πληγέντων.

Η ανάρτηση αναλυτικά:

«Αγαπητοί δημότες, ο δήμος μας και ειδικά η Δημοτική ενότητα Σωστη καταπολεμά μια μεγάλη πυρκαγιά από τις 14.05 Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και επείγουσα.

Η πυρκαγιά στα βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης κρατά ήδη αρκετά απασχολημένα και πολλά πυροσβεστικά τμήματα εκεί. Παρόλα αυτα στην περιοχή μας έχουν φτάσει και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη με ένα ελικόπτερο. Αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες, αγωνιζόμαστε.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στην αρχή στον οικισμό Μίσχου και συγγεκριμενα βόρεια από τη γειτονιά Πετρωτα. Λόγου βορειαδων που φυσάει είδη πήρε έκταση μεγάλη, βρήκε πολύ γρήγορα τον Μ. Πιστό και κατά επέκταση Σωστη, Ληνος και Πολυανθο. Η ελπίδα μας είναι ότι η λεκάνη νερού στην κοίτη του ποταμού Κομψατου θα λειτουργήσει ως καταλύτης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις οδηγίες της μονάδας προστασίας του πολίτη, κανείς δεν πρέπει να μείνει στα χωριά μεταξύ Μισχου και Πολυανθου απόψε.

Συμβουλή μου, μετακινήστε τα πολύτιμα αγροτικά μηχανήματα, εργαλεία και τα οχήματά σας σε ένα μέρος έξω από τα χωριά σας…».

xronos.gr