Έβαλε ο Θεός σημάδι την Ξάνθη; Η φύση εκδικείται;

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, η Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα η περιοχή του δήμου Τοπείρου, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ακόμη μεγάλης θεομηνίας όπου η δυνατή βροχή και η έντονη χαλαζόπτωση καταδίκασε τους αγρότες, για μία ακόμη φορά, σε αργό θάνατο.

Δυστυχώς πλέον το μόνο που μπορεί να μετριάσει τον κόπο, το κόστος και την αγωνία των αγροτών που φέτος λόγω της πολεμικής συγκυρίας, ανεξάρτητα από το υψηλό κόστος, θα πουλούσαν λίγο ακριβότερα την παραγωγή τους, είναι ο ΕΛΓΑ να προστρέξει άμεσα και ο δήμαρχος να αποκαταστήσει με την βοήθεια της ΔΕΗ και της περιφέρειας τις βασικές υποδομές της περιοχής.

Ναι θα ήταν μια καλή χρονιά για τους αγρότες αλλά δυστυχώς ο Θεός και  η φύση είχαν άλλα προγραμματίσει

Στο κλίμα της καταστροφής μας βάζει ο δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου που σύμφωνα με την ανάρτηση του, προχωρά άμεσα σε λύσης για την αποκατάσταση των ζημιών που προξένησε η φύση που όπως δείχνουν τα πράγματα εκδικείται και αυτό δεν αφορά τους αγρότες τους ανθρώπους του μόχθου αλλά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που μπροστά στην κέρδος καταστρέφουν την γη.

Άραγε πόσος χρόνος μένει μέχρι την τελική καταστροφή της γης;

Ενέργειες για την αποκατάσταση ζημιών από την καταιγίδα στον Δήμο Τοπείρου

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζόπτωσης έπληξαν ξανά τον Δήμο Τοπείρου. Εξαιτίας των ανωτέρω φαινομένων παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές σε κύριες υποδομές, όπως δημοτικές οδούς, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά – αποστραγγιστικά κανάλια κ.α.

Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σύμφωνα με την Α204/13-06-2022 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την κακοκαιρία, όπως η απομάκρυνση πεσμένων δέντρων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και η αποκατάσταση των συνθήκων ηλεκτροφωτισμού από κατεστραμμένες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στα αγροτεμάχια παρατηρούνται ολικές καταστροφές καλλιεργειών σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας. Το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς επέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την πορεία της καλλιέργειας.

Έπειτα από διαβεβαίωση του ΕΛΓΑ αρμόδια κλιμάκια θα επισκεφτούν άμεσα την περιοχή μας για την αποτύπωση των ζημιών. Ο Δήμος Τοπείρου από την πρώτη στιγμή κινεί τη σχετική διαδικασία ώστε οι παραγωγοί να προβούν σε ενέργειες για την αναγγελία ζημιάς από την καταιγίδα.