Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Βρεφικών Παιδικών Σταθμών

«Καλοκαιρινά Καλλιτεχνικά Παιχνιδομαγειρέματα»

του ΚΚΠΑ του Δήμου Ξάνθης

 

 

Μια υπέροχη γιορτή χρωμάτων, δημιουργικότητας, παιχνιδιού και γεύσεων για τους μικρούς συνδημότες μας, διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, στο θεματικό Πάρκο «ΛΙΜΝΙΟ» χθες το απόγευμα, υπό τον τίτλο: «Φεστιβάλ Βρεφικών Παιδικών Σταθμών «Καλοκαιρινά Καλλιτεχνικά Παιχνιδομαγειρέματα».

 

Πλήθος παιδιών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους συμμετείχαν με κέφι και χαρά σε αυτό το ιδιαίτερο γεγονός των Βρεφικών Παιδικών Σταθμών, που σχεδίασαν δράσεις, για να υλοποιήσουν τα παιδιά, διασκεδάζοντας και δημιουργώντας.

 

Βέβαια, εκτός των πολλών και πολύχρωμων δράσεων οι μικροί συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιδικές παραστάσεις με διακριτούς παιδικούς ήρωες, αλλά και να απολαύσουν μικρά γεύματα, τα οποία φτιάχτηκαν από τους μάγειρες και τις μαγείρισσες των Βρεφονηπιακών Σταθμών, σύμφωνα με τις οδηγίες της διατροφολόγου του Κέντρου.

 

«Δημιουργήσαμε δράσεις που δίνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ του Δήμου Ξάνθης, Παναγιώτης Αμβροσιάδης, επισημαίνοντας πως: «Το κρίσιμο διάστημα για την ανάπτυξη ενός ανθρώπου είναι από τους πρώτους μήνες της γέννησής του έως τα έξι του χρόνια. Ακολουθούμε συνειδητά αυτό το επιστημονικό δεδομένο, προγραμματίζοντας εκδηλώσεις που διαμορφώνουν και ενισχύουν τις προσωπικότητες των μικρών συνδημοτών μας με τον καλύτερο τρόπο, βάσει των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής».

Ο κ. Αμβροσιάδης ευχαρίστησε «τους συνεργάτες, τα στελέχη και τους εργαζόμενους γι’ αυτήν την εκδήλωση και φυσικά, τον Δήμαρχό μας Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος πάντα στηρίζει και ενισχύει τις προσπάθειες που κάνουμε», όπως τόνισε.

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική πρωτοβουλία», που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά όλων των Σταθμών και στους γονείς τους να γνωριστούν και να γιορτάσουν όλοι μαζί.

 

«Είναι μια αρχή. Γιατί σ’ αυτόν τον χώρο το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί μια υπέροχη παιδική χαρά, ένα υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και η Έκθεση του Καραγκιόζη -αφιερωμένη σε αυτόν τον σημαντικό λαϊκό ήρωα.

Θεωρούμε ότι με αυτές τις στοχευμένες δράσεις και πολιτικές αποδίδουμε έναν ολοκληρωμένο χώρο έκφρασης, γνώσης και δημιουργικότητας, που θα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της πόλης μας», υπογράμμισε.

 

Ο υπαίθριος χώρος «πλημμύρισε» από μουσική, ζωγραφιές, παιχνίδια και παιδικά γέλια. Κι όταν το ανεμόπτερο εμφανίστηκε ψηλά στον ουρανό, μικροί και μεγάλοι το υποδέχτηκαν με επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού, «κλείνοντας» με ιδανικό τρόπο το 1ο Φεστιβάλ των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης.