Με λύπη μας διαβάζουμε τις δηλώσεις του κ. Βενετίδη υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας στο ΕΜΠΡΟΣ ότι μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται οι δράσεις από αέρος προνυμφοκτονίας και επίγειας ακμαιοκτονίας με συνεργεία του αναδόχου, ωστόσο παρατηρείται μεγάλη ανθεκτικότητα στα κουνούπια
Όπως μεταφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Βενετίδης, παρότι μέχρι και τα τέλη Μαρτίου οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές παρατηρήθηκε ύπαρξη προνυμφών ήδη από τις αρχές Απριλίου. Σε αυτό συντέλεσε αφενός η κλιματική αλλαγή που συντέλεσε στην απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας (από 10-12ο C σε 28-30ο C!) και αφετέρου τα πολλά σημεία με στάσιμα νερά που διαμορφώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων μηνών.
Τελικό συμπέρασμα για όλα φταίνε οι άλλοι μέχρι και η κλιματική αλλαγή.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Βενετίδης ότι ο πολίτης που επισκέπτεται τις παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας πληρώνει για να μην έχει τα κουνούπια να του χαλάνε την διάθεση και φυσικά με κάθε τσίμπημα τους να κινδυνεύει να κολλήσει τον ιό του Δυτικού Νείλου ή οποιαδήποτε άλλη άσθενια.
Ο πολίτης λοιπόν πληρώνει από τον ιδρώτα για να μην έχει κουνούπια και εκλέγει υπεύθυνους αντιπεριφερειάρχε για να έχουν την ευθύνη να τον γλυτώσουν από τα κουνούπια.
Τώρα άν φταίει η κλιματική αλλαγή ή αν φταίει το σκεύασμα ποσώς ενδιαφέρει τον πολίτη.
Τελιώνεται με τα κουνούπια.
Αν δεν μπορείτε κ. Βενετίδη να πάτε σπίτι σας.