Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (14-6-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης,  τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του ρυμουλκούμενου, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης δύο ακόμη ημεδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

 

Επιπλέον όπως προέκυψε ο οδηγός του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Ιάσμου.