Σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή

Ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (5/6), σε ηλικία 71 ετών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ο δημοσιογράφος, που νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα, είχε χάσει τον γιο του, το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται «Αταξία Φρίντριχ», σε ηλικία 35 ετών.

Έκτοτε η υγεία του επιβαρύνθηκε πολύ, ενώ το 2017 είχε υποστεί έμφραγμα και το 2018 υπέστη πνευμονικό οίδημα και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ.

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν Έλληνας αθλητικογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας “Ο Φίλαθλος”, ενώ είχε συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Παντρεύτηκε δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Είχε αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και απεβίωσε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται “Αταξία Φρίντριχ” και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα.