Πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη των εργαζομένων.

 

Συνομιλήσαμε με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές στο θέμα της πληρωμής και μη πληρωμής των εργαζομένων στον δήμο Ξάνθης και διαβάσαμε με λύπη ότι ο δήμαρχος και ο στενός του συνεργάτης Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους στον δήμο στο θέμα της πληρωμής,  άρα ξεχωρίζουν τους δημότες σε αυτούς που υποστηρίζονται από μία δικαστική απόφαση και σε αυτούς που δεν τους «πιάνει» η δικαστική απόφαση για να πληρωθούν χρονιάρες μέρες που έρχονται. Φυσιολογικά ένας λογικός δήμαρχος θα έκανε αυτό που έκανε. Δηλαδή πλήρωσε τους μισούς και τους άλλους μισούς τους άφησε χωρίς χρήματα χριστουγεννιάτικα παρ όλο που δούλεψαν και εδώ είναι το λεπτό σημείο της όλης ιστορίας.

Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν; Δούλεψαν.  Άρα πρέπει να πληρωθούν τελείωσε αυτό, είναι νόμος απαράβατος. Ξεχωριστά ότι αυτοί οι άνθρωποι που μπήκαν να δουλέψουν στον δήμο υπέγραψαν μία σύμβαση με τον δήμαρχο ή εν πάση περιπτώσει με κάποιον εκπρόσωπό του αλλά με ευθύνη του ιδίου του δημάρχου. Άρα με εντολή των Ξανθιωτών ο δήμαρχος τους προσέλαβε και αφού τους προσέλαβε πρέπει και να τους πληρώσει. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Μα θα δικαιολογηθεί ο δήμαρχος λέγοντας ότι οι νόμοι και οι παρα-νόμοι έλεγαν άλλα μετά, έγιναν  άλλα μετά την πρόσληψη τους, μετά ήρθαν άλλα και άρα η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και άρα αν δεν τελεσιδικίσει οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα γιατί οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το ψωμάκι από κάποιες Ξανθιώτικες οικογένειες όταν προσέλαβαν τους υπαλλήλους έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, δεν μερίμνησαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο της πρόσληψης τους άρα δεν έκαναν την δουλειά τους σωστά. Πώς προσλαμβάνεις κάποιον όταν το τοπίο είναι θολό; Όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι εφ όσον θα δουλέψουν πρέπει να πληρωθούν κιόλας; Άρα εσύ σαν δήμαρχος δεν έκανες καλά την δουλειά σου, άρα και εσύ δεν πρέπει να πληρωθείς.

Συμπέρασμα, ο δήμαρχος μιας πόλης που είναι το αποκούμπι του κάθε δημότη δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τους νόμους, τα παραθυράκια και τις δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να μεριμνεί για αυτό έχει τις υπηρεσίες του συμπεριλαμβανομένων και τις νομικές ζωή νάχουν πληρώνει από αυτές αρκετές ο δημότης ούτως ώστε τέτοιες υποθέσεις να μην λύνονται μέσω των δικαστηρίων αλλά να ξεκαθαρίζει το τοπίο πολύ πριν την πρόσληψη αυτών των ανθρώπων που περιμένουν αυτά τα χρήματα του δήμου για να κάνουν Χριστούγεννα. Διαφορετικά δήμαρχε να μην τους προσελάμβανες.

Το τελικό αποτέλεσμα κύριε δήμαρχε είναι ότι ενώ πήγες να παίξεις παιγνίδι προσλαμβάνοντας τους για να ενισχύσεις το πολιτικό σου προφίλ,  ξαφνικά βρέθηκες να είσαι υπόλογος όχι στα δικαστήρια και στις αποχές αλλά στην συνείδηση των Ξανθιωτών και να ξέρεις ότι αυτή η καταδίκη χρονιάρες μέρες στην συνείδηση των Ξανθιωτών είναι χειρότερη από την όποια απόφαση δικαστηρίου αναδρομικής ή μη πληρωμής των συνδημοτών σου.