Άρχισε το ματς

Ο διαιτητής στην θέση του, τα λαιτσμάν, και αυτά στην θέση τους, οι θεατές στην κερκίδα και ναι …. κυρίες και κύριοι αρχίζει το ματς.

Οι παίχτες τρέχουν, μαζεύουν σταυρούς για τους ίδιους και το κόμμα και οι θεατές, σαν γνήσιοι θεατές, θα χειροκροτούν τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών – υποψηφίων βουλευτών ή θα τους βρίζουν περνώντας τους  γενεές 14 για την μη καλή απόδοσή τους …  θα ψηφίζουν άλλους και θα παρακαλούν  να βγούνε άλλοι και μετά από τις εκλογές, ανεξάρτητα από το πιο  θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, θα βρίζουν τους άλλους, γιατί ψήφισαν, αυτόν που ψήφισαν και οι ίδιοι.

Αυτοί είμαστε, είμασταν και θα είμαστε μέχρι να αφανιστεί η Ελλάδα από προσώπου γης γιατί απλά, έτσι εμείς οι ψηφοφόροι το θέλουμε.

Και αρχίζουν τα δύσκολα

 

Μη φαντασθείτε ότι αυτό το ματς είναι εύκολη υπόθεση.

Κατ αρχάς, ο υποψήφιος βουλευτής, πρέπει να χαμογελάει. Δεν πάει  να είναι «σμπαράλια» η ψυχολογία του; Αυτός πρέπει να χαμογελάει.

Σε δεύτερη φάση, αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος του 24ώρου για την συγκέντρωση των σταυρών είναι λίγος, πολύ λίγος, απελπιστικά πολύ λίγος.

Θα πρέπει να δει ομάδες πολιτών, όπως αστυνομικούς, Στρατιωτικούς, πεθαμενατζήδες, μάγειρες, ξενοδόχου;, επαγγελματίες. Μη επαγγελματίες, υπαλλήλους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλόγους και όχι μόνο να τους δει αλλά, ο σωστός υποψήφιος,  πρέπει να γνωρίζει πρόσωπα και φυσικά το ιστορικό αυτών που θα συναντά.

Άρα δεν μπορείς να πας ανιστόρητος στα ραντεβού και τις συναντήσεις, όμως το να γνωρίζεις  το ιστορικό όλων,  θέλεις τουλάχιστον δύο 4ετίες προεργασία. Και άντε και τους έμαθες. Πόσα «σταυρουδάκια» θα πάρεις από την κάθε συνάντηση; Ρίχνεις «πετονιά» και ότι πιάσεις.

Μετά αρχίζουν τα μεμονωμένα ραντεβού εκεί να δεις πώς φεύγει ο χρόνος χωρίς να τον πάρεις χαμπάρι. Η Ξάνθη έχει 100.000 πληθυσμό για φαντάσου να θέλεις να δεις μόνο το 1/1000 Χ 4 σταυρούς, να πιάσεις ένα σεβαστό αριθμό ψήφων που είναι οι 4000 κατά την δικιά μας εκτίμηση,  πόσο χρόνο θέλεις;

Μετά είναι οι δημόσιες εμφανίσεις. Εκκλησίες, βαφτίσια, γεννητούρια, γάμους κηδείες και όλα τα παραπάνω.

 

Και αρχίζει η αμφιβολία και το γράψε σβήσε

 

Και πάμε στο χειρότερο κομμάτι της καμπάνιας του υποψηφίου που είναι η προσθαφαίρεση και η αμφιβολία αν βγαίνει ο «λογαριασμός».

 

Τέλος, ο οικονομικός απολογισμός και το υπόλοιπο στον οικογενειακό κουμπαρά.

Αν πούμε ότι θα βγούνε τρείς βουλευτές στην Ξάνθη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτοί θα «ρεφάρουν». Όλοι οι υπόλοιποι τι θα γίνουν; Πώς θα αναπληρώσουν το όποιο κόστος;

 

Αν είναι νέοι «οκ», έβαλαν παρακαταθήκη σε «σταυρούς» για τις επόμενες εκλογές. Αν όμως είναι «μεγαλούτσικοι» τι γίνεται; «Πολλά τα λεφτά που έφυγαν».

Α.Π.