Όχι όλα στον βωμό της αντιπολίτευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η αντιπεριφέρεια θα καταβάλλει την προσωπική διαφορά μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμα μεταφοράς με ταξί,  του μαθητή από την Ισαία

 

Παρόλη την λεπτότητα που απαιτείται και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, με αφορμή   την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης Ιρφάν Χατζηγγενέ, με τον πολύ αιχμηρό τίτλο που κάνει αναφορά για εγκατάλειψη της οικογένειας από την Περιφέρεια, πληροφορηθήκαμε τι συμβαίνει και ποιες  γραφειοκρατικές διαδικασίες απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα μεταφοράς με ταξί από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, κάτι που πολύ σωστά γνωρίζει ως αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, παρόλα αυτά όμως, μιλά για εγκατάλειψη της οικογένειας και του μικρού μαθητή στο έλεος του Θεού.

 

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ιρφάν Χατζηγγενέ τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να επέλθει αλλαγή στο πρόγραμμα μεταφοράς του μαθητή με ταξί παρόλα αυτά όμως, εκμεταλλευόμενος προφανώς την ανάγκη του να ασκήσει αντιπολίτευση, δεν έλαβε υπόψη του τα δεδομένα.

 

Παρόλο που είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι για να αλλάξει η απόφαση και η διάθεση ταξί για την μεταφορά του μαθητή από την Ισαία, απαιτείτε απόφαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας καθώς και τον δαίδαλο της γραφειοκρατίας για να φτάσει το όλο θέμα στην τελική απόφαση.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επειδή το πρόγραμμα μεταφοράς των μαθητών για την σχολική περίοδο 2022 – 2023 έχει εξαντληθεί οπότε πρέπει στην μέση της σχολικής χρονιάς να καταρτισθεί νέο πρόγραμμα που να προβλέπει την μεταφορά του μαθητή από την Ισαία στο νέο σχολείο.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρέπει να μισθωθεί ταξί για να μεταφέρει τον μαθητή.

Το κόστος μεταφοράς ξεπερνά κατά πολύ το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως.

Άρα πρέπει να ξεκινήσει όλη η διαδικασία από την αρχή και αυτό πρέπει να περάσει από την οικονομική επιτροπή αφού νωρίτερα πρέπει να καταρτισθεί η τεχνική μελέτη και η εκταμίευση των χρημάτων θα πάρει τουλάχιστον 2 με 3 μήνες.

Όλα αυτά ο κ. Χατηζγγενέ τα γνωρίζει όμως λόγω προεκλογικής περιόδου είναι καλό κανένας να μην εκμεταλλεύεται τον πόνο κανενός.

Τέλος, σύμφωνα με κύκλους της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον αντιπεριφερειάρχη έως ότου εγκριθεί το πρόγραμμα της μεταφοράς του μαθητή με το ταξί από και προς το σχολείο, να κατατεθεί προσωπική διαφορά στον συγγενή που μεταφέρει το παιδί μέχρι τον κεντρικό δρόμο όπου εξυπηρετείτε η μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ.

Όχι όλα στον βωμό της αντιπολίτευσης.