Για φαντάσου, λέει, ο χειριστής του άρματος, να χρησιμοποιεί το δημόσιο υλικό σαν ΙΧ, όπως το χρησιμοποιούν δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες

Έχουμε και λέμε. Δύο δήμαρχοι στον νομό Ξάνθης και καμπόσοι αντιπεριφερειάρχες, χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά οχήματα για να πηγαινοέρχονται στο σπίτι τους, στις προσωπικές δουλειές τους και κάποιοι να κυκλοφορούν το αμόρε τους, με τα υπηρεσιακά πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Το ότι εξοικονομούνε πέντε δεκάρες παραπάνω από τα καύσιμα που θα έκαιγαν αν κυκλοφορούσαν με το ΙΧ τους και πλήρωναν από την τσέπη τους όπως κάνουν όλοι οι φορολογούμενοι, δεν γίνεται λόγος, γιατί έτσι και αλλιώς αυτά τα χρήματα, οι δημότες ή οι πολίτες αν θέλετε, θα τα πλήρωναν αν όχι σε βενζίνες σίγουρα σε κάποια άλλη λαμογιά των συγκεκριμένων πολιτικών.

Άρα δεν είναι ότι γράφουν τους νόμους της χώρας στα παλιά τους τα παπούτσια είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Είναι ότι δεν σέβονται τους ίδιους τους συνδημότες τους ή συμπολίτες τους, που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους να προστατέψουν και να διαχειριστούν με σωφροσύνη την δημόσια περιουσία, την περιουσία τους.

Αν έρθουμε δε και στην άλλη περίπτωση, δηλαδή το δικαίωμα που απέκτησαν οι εν λόγω πολιτικοί να χρησιμοποιούν για ιδιωτικούς λόγους τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και αυτή τους η ασυδοσία εξαπλώνονταν σε όλο το δημόσιο υλικό που διαχειρίζονται πολίτες, υπάλληλοι και αξιωματικοί.

Στην λογικοί των εν λόγω πολιτικών, γιατί άραγε να μην μπει και ένας χειριστής ενός τεθωρακισμένου οχήματος που όταν τελείωνε την δουλειά του, να έπαιρνε το άρμα και να πήγαινε στο σπίτι του;

Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της ασυδοσίας, αγνωμοσύνης και ασέβειας προς τους πολίτες που θα καταγράφονταν αν όλοι λειτουργούσαν στην λογική των δημάρχων και των αντιπεριφερειαρών.

Φανταστείτε μία Ξάνθη με παρκαρισμένα στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους και κάτω από τα σπίτια των αξιωματικών.

Φτάνει πια ρε λεβέντες. Κόψτε το παραμύθι. Σας βλέπουν.