Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία απέχει διαμαρτυρόμενη από διά Περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με την αιτιολογία ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να περάσει στο “ντούκου” σοβαρές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το προσωπικό της ΠΑΜΘ.

Οι έξι σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, απέστειλαν στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επιστολή, απέχοντας από δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου αναφέρουν ότι  η απόφασή  για δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι αναιτιολόγητη και αφ’ ετέρου, τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, για τα οποία θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση πριν από την ψηφοφορία κατηγορώντας την περιφέρεια ότι προσλαμβάνει λιγότερους υπαλλήλους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Στην επιστολή κατηγορεί την διοίκηση και την κυβέρνηση για προφανή αδιαφορία σε ότι αφορά την στελέχωση των υπηρεσιών

Ο Αριθμός προσλήψεων είναι 94 σημειώντας ότι επήλθε δραματική μείωση από το 2011 (1600 εργαζόμενοι) μέχρι το 2023 (960 εργαζόμενοι).

Για να καταλήξει στην επιστολή της. Ενδεχομένως η διοίκηση εκτίμησε ότι σε μια δια ζώσης συνεδρίαση θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και τεχνηέντως προχώρησε σε συνεδρίαση δια Περιφοράς, για να περάσει το θέμα ασχολίαστο, στηριζόμενη στην τεχνητή, ετερόκλητη πλειοψηφία που δημιούργησε.

Απέχουμε, διαμαρτυρόμενοι για την απόφασή σας αυτή και σας καλούμε να ματαιώσετε τη Συνεδρίαση, προκειμένου τα θέματα να εισαχθούν σε κανονική, δια ζώσης, Συνεδρίαση.