Οδυσσέας Βουρβουκέλης. Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ξάνθης: «Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει μεγάλα λόγια».

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Με αφορμή την παρουσία του υποψηφίου βουλευτή Ξάνθης Οδυσσέα  Βουρβουκέλη στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις που παρουσιάζει το νοσοκομείο, η «ΗΧΩ», συνομίλησε μαζί του καταγράφοντας την πάγια θέση του για την υγεία στην πόλη μας και φυσικά λίγα λόγια για το ποιος είναι και γιατί ζητά την ψήφο των Ξανθιωτών.

Μεγαλωμένος με αρχές και αξίες, ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, οικογενειάρχης, πετυχημένος επαγγελματίας, αυτοδιοικητικός, ζητά από τους Ξανθιώτες να τους εκπροσωπήσει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Του ζητήσαμε ένα πρώτο σχόλιο για το νοσοκομείο της Ξάνθης.

Μιλώντας για το νοσοκομείο της Ξάνθης ο υποψήφιος βουλευτής,  χαρακτήρισε την υπάρχουσα κατάσταση επιεικώς απαράδεκτη. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να συγχωνεύονται κλινικές λέγοντας ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη.

«Σαφώς και το θέμα είναι κεντρικό και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ως προς την τοποθέτηση προσωπικού πριν φτάσουμε να θρηνήσουμε θύματα. Δεν μου αρέσει να το λέω αυτό, όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Πληροφορούμεθα ότι φεύγει κόσμος σε άλλα νοσοκομεία ή αναγκάζεται να φύγει σε κλινικές. Αντιλαμβάνεται κανείς το οικονομικό κόστος για τον οικογενειακό προγραμματισμό και μέσα στην γενικότερη οικονομική απραξία,  αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει να μην έχει ο πολίτης την υγεία του».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις που δημοσιοποίησε,  λέγοντας ότι είναι προτάσεις κοστολογημένες και προερχόμενες από ανθρώπους του ιατρικού κλάδου και είναι:

  1. Άμεσες προκηρύξεις θέσεων γιατρών για το Νοσοκομείο.
  2. Άμεσες επαναπροκηρύξεις σε περίπτωση άγονης θέσης και ανοικτών (χωρίς τελική ημερομηνία) σε περίπτωση εκ νέου άγονης.
  3. Κατάργηση της ποινής αποκλεισμού σε περίπτωση άγονης θέσης
  4. Ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των θέσεων που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.
  5. Άμεση τοποθέτηση παθολόγου και αναισθησιολόγου.
  6. Παροχή κινήτρων όπως η μοριοδότηση με οικονομικά και μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς που είναι διατεθειμένοι να έρθουν στην Ξάνθη.
  7. Ένταξη του Νομού υγειονομικά στις προβληματικές περιοχές, προκειμένου να υπάρχει σε ειδικούς γιατρούς επιπλέον μοριοδότηση, ώστε μετά από προκαθορισμένο χρόνο της θητείας τους στην περιοχή μας να μπορούν να καταλαμβάνουν θέση σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο άμεσα και με επιπλέον μοριοδότηση.
  8. Επιδότηση δανείου αγοράς κατοικίας.
  9. Ειδικό καθεστώς φορολογίας καθώς και επιδόματος ειδικής στέγασης σε νεοεισαχθέντες γιατρούς.
  10. Αναθεώρηση της ελεγκτικής σχέσης με την διοίκηση του Νοσοκομείου

 

Για να συμπληρώσει λέγοντας. «Αυτές οι προσλήψεις πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και οι προκηρύξεις θέσεων, αν δεν καλυφθούν, να μείνουν ανοιχτές και αν δεν καταληφθούν, να χαρακτηρισθούν άγονες. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα».

 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανέκυψαν την περίοδο της πανδημίας τονίζοντας ότι το δυστύχημα είναι ότι πάσχει και η πρωτοβάθμια υγεία και φάνηκε ξεκάθαρα την επίμαχη περίοδο. «Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με το νοσοκομείο της Ξάνθης θα πρέπει να ενισχυθούν και τα Κέντρα Υγείας.

 

Στην συνέχεια ζητήσαμε από τον υποψήφιο βουλευτή να μας παρουσιάσει τον εαυτό του προκειμένου να γνωρίσουν οι ψηφοφόροι του, ποιος είναι.

ΗΧΩ: Ποιος είναι ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ξάνθη και στα Άβδηρα λόγω καταγωγής των γονιών μου. Η καταγωγή της οικογένειας μου είναι από την Μικρά Ασία. Σπούδασα γεωπόνος λόγω της αγροτικής φυσιογνωμίας της οικογένειας μας και το μεράκι του πατέρα μου για την αμπελουργία. Στην Σμύρνη οι πρόγονοί μας, είχαν αμπέλια οπότε έμεινε το «μικρόβιο» και είπε να δημιουργήσει έναν αμπελώνα και ένα επισκέψιμο οινοποιείο. Εγώ και ο αδερφός μου ακολουθήσαμε το μεράκι του πατέρα μας και τώρα έφτασε να είναι μία κανονική επιχείρηση, σπούδασα βέβαια και στην Γερμανία στο μάρκετινγκ και στα οικονομικά του κρασιού οπότε εξειδικευτήκαμε και οι δύο και μεγαλώνουμε όσο μπορούμε την επιχείρηση μας. Έχουμε και έναν μικρότερο αδερφό ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα μας, είναι γιατρός και μένει στο εξωτερικό. Έχω οικογένεια εδώ και 7 χρόνια, μία σύζυγο η οποία με στηρίζει σε ότι κάνω, έχουμε τρία  παιδάκια δύο κοριτσάκια και ένα αγόρι.

ΗΧΩ: Αν όμως εκλεγείτε βουλευτής τα πράγματα θα είναι κάπως δύσκολα, εσείς στην Αθήνα, η οικογένεια και η επιχείρηση εδώ.

«Μην ανησυχείτε, όλα θα βρουν το δρόμο τους, αρκεί να υπάρχει αλληλοκατανόηση.

ΗΧΩ: Γιατί θέσατε υποψηφιότητα. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να πάρετε αυτήν την σοβαρή απόφαση.

«Υποψηφιότητα ως βουλευτής έθεσα γιατί  είμαι ήδη εκλεγμένος ως Περιφερειακής σύμβουλος. Ήμουν ενεργός πολίτης πριν εκλεγώ στην Περιφέρεια και πριν ακόμη θέσω υποψηφιότητα για βουλευτής. Θα έλεγα ότι ήταν μία φυσιολογική πορεία. Υπήρχε πάντοτε σύνδεση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος με το ΠΑΣΟΚ και μην ξεχνάμε τον θείο μου που επί σειρά δεκαετιών ήταν κοινοτάρχης στα Άβδηρα. Μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας μου ήταν νομαρχιακός σύμβουλος με τον Π. Σαλτούρο  και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, οπότε, πάντοτε υπήρχε σύνδεση με το ΠΑΣΟΚ.

ΗΧΩ: Ο Ν. Ανδρουλάκης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση σας να θέσετε υποψηφιότητα;

«Αναμφισβήτητα ναι, έπαιξε τον σημαντικότερο λόγο, είδα ότι κάτι καινούριο γίνεται για την ανασύσταση του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς οπότε ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας.

ΗΧΩ: Πιστεύεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ή θα είναι ο ρυθμιστής μιας συγκυβέρνησης;

«Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος πώς πλέον βαδίζει τα ΠΑΣΟΚ, τις θέσεις του. Μην ξεχνάμε ότι έχασε την προσωπική του υπόσταση όλα αυτά τα χρόνια που από κόμμα εξουσίας έφθασε σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Ξαναδημιουργείται το ΠΑΣΟΚ, με νέα υλικά σε συνδυασμό με το παλιό κομμάτι, το ποιο σοφό. Πιστεύω ότι αν σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ φέρει ένα ικανοποιητικό διψήφιο ποσοστό, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα επιστρέψει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είμαι εγώ, είναι ο κόσμος του, το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα κόμματα.

ΗΧΩ: Συνεργασία με την ΝΔ και υπό ποιες προϋποθέσεις;

«Έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρος και είναι η θέση του κόμματος. Εξαρτάτε από το ποσοστό που θα πάρει το κόμμα στις εκλογές, αν το ποσοστό είναι μεγάλο, το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει κάποια ατζέντα σε μία συγκυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει καμία συνεργασία για να μοιραστούν θέσεις όπως γινόταν παλαιότερα.

ΗΧΩ:  Πόλωση θα θέλαμε την θέση σας.

“Κακά τα ψέματα υπάρχει μία πόλωση, τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό περιβάλλον. Ο κόσμος, το βλέπω καθημερινά στην προεκλογική μου εκστρατεία, δεν τον ενδιαφέρει. Έχει όχι χιλιάδες, αλλά 1 εκατομμύριο προβλήματα. Ο κόσμος θέλει να ακούσει απλά πράγματα. Ο κόσμος δεν θέλει να ακούσει ότι θα έρθει ο Βουρβουκέλης θα ανοίξει 40 εργοστάσια στην περιοχή, μακάρι, αλλά είναι ουτοπικό, αυτά δεν θέλει να τα ακούει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να περιμένει πότε και αν θα γίνουν ρυθμίσεις στις οφειλές του στα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, να πάρει ένα επίδομα. Θέλει να ακούσει απλά πράγματα, να υπάρχει μία σταθερότητα, να ζήσει και να δουλεύει ήρεμα, ένα πρόγραμμα, μία οργάνωση. Με λίγα λόγια, μία κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον. Παράδειγμα με την ενεργειακή κρίση. Δεν μπορεί να επιδοτεί ουσιαστικά από τα χρήματα των πολιτών τους ίδιους τους πολίτες, αυτό είναι κοροϊδία.  Θα πρέπει να υπάρχουν ουσιαστικές λύσεις όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

ΗΧΩ: Αποχή, πώς θα πείσετε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.

«Εγώ προσωπικά θα έλεγα να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Να αξιολογήσει πρόσωπα, σαφώς και το πρόγραμμα του κάθε κόμματος παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο, πρόσωπα με αρχές και αξίες. Θα έλεγα να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Η αποχή δεν βοηθάει σε τίποτα. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η διαδρομή του καθενός να κριθεί. Η κρισιμότητα είναι μεγάλη και θα πρέπει να τους εκπροσωπήσουν άνθρωποι την επόμενη μέρα ούτως ώστε να λύνονται προβλήματα.

Αυτή ήταν η συνομιλία μας με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Οδυσσέα Βουρβουκέλη. Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στον αγώνα του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ