«Τζίφος» για τους Αβδηρίτες το ερώτημα για τα λουτρά της Ποταμιάς του Β. Τσολακίδη και του Θ. Κριτσίνη.

ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων, το ερώτημα της αντιπολίτευσης αναφορικά με την ανάπτυξη των λουτρών της Ποταμιάς και ρωτήσαμε τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη αναφορικά με την ενημέρωση που έγινε μετά από το ερώτημα του Β. Τσολακίδη και του Θ. Κριτσίνη, όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι η πρόκληση της συζήτησης, είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα και όχι χαρακτήρα ουσίας αφού δεν ακούστηκε καμία πρόταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ποιο συγκεκριμένα όπως μας ενημέρωση ο Γ. Τσιτιρίδης δήμαρχος Αβδήρων ενημέρωσε την αντιπολίτευση λέγοντας για τις σχετικές ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι στην πρόθεση του δήμου είναι να γίνει αγορά του ακινήτου. Είχε πάρει ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο το 2022 επειδή δημιουργήθηκε μία ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου όπου και θα της μεταβιβασθούν όλες οι ιαματικές πηγές της Ελλάδος και η δημοτική αρχή βρίσκεται στο σημείο να καταρτίσει την μελέτη αξιοποίησης και της υποβολής της στην Ανώνυμη Εταιρεία.

Το ευτύχημα σε όλη την ιστορία, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, είναι ότι έγινε κτίση της πηγής των ιαματικών λουτρών, κάτι που βάζει φρένο στην όρεξη κάποιων εντός και εκτός της Ανωνύμου Εταιρείας διαχείρισης των ιαματικών πηγών. «Οι πηγές ανήκουν στον δήμο ανεξάρτητα από τα κτίρια τα οποία ανήκουν στον ΤΑΥΠΕΔ. Ενημέρωσα την αντιπολίτευση σχετικά με τις ενέργειες που κάναμε σαν δήμος όπως για να νοικιάσουμε τα λουτρά για 30 χρόνια ή να τα αγοράσουμε έναντι του ποσού των 500.000 ευρώ, αλλά δεν μας απάντησαν ακόμα και είμαστε στην φάση της μελέτης για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και το ευτύχημα είναι ότι οι πηγές είναι του δήμου μας και άρα δεν μπορεί κανένας να τις πάρει.

Άλλωστε ποιος θα επενδύσει μέσα στον χώρο, αγοράζοντας τα κτίρια χωρίς τις πηγές;

Ο Γ. Τσιτιρίδης δέχτηκε κριτική από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ. Κριτσίνη και Β. Τσολακίδη γιατί δεν ζήτησε την συνδρομή του κυβερνητικού βουλευτή προκειμένου να δει τον πρόεδρο της Ανωνύμου Εταιρείας για να λάβουν την απάντηση ότι πολλές φορές κατέβηκε στην Αθήνα με τον βουλευτή και έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες για να βρεθούν με τον πρόεδρο αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο και πάντοτε μιλούσαν με κάποιο διευθυντικό στέλεχος και άρα δεν μπορούσαν να έχουν σαφή εικόνα του τι μέλη γενέσθαι ή εν πάση περιπτώση να τύχουν μίας ξεκάθαρης απάντησης. «Δοκιμάσαμε και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στάθηκε αδύνατο να βρούμε τον πρόεδρο. Κατατέθηκαν τα θέματα και τα ερωτήματα και πάντοτε οι συνεργάτες του προέδρου έλεγαν ότι θα προωθήσουν τα αιτήματα μας αλλά στην πράξη δεν προωθήθηκε καμία λύση ή δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Μόλις τελειώσει η οικονομοτεχνική μελέτη θα την υποβάλουμε στην Ανώνυμη Εταιρεία και θα περιμένουμε».

Για να τελειώσει λέγοντας ότι η σύμπραξη του Θ. Κριτσίνη και του Β. Τσολακίδη είχε σαν σκοπό μόνο την δημιουργία ντόρου και ουσιαστικά δεν έγινε καμία πρόταση στήριξης των προσπαθειών του δήμου Αβδήρων για την επίτευξη του κοινού σκοπού που δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ