Η Γεύση Τουλουμίδου και το meligeysis φέρνει κόσμο  στα Κομνηνά

Σε τούτο τον τόπο, κανένας και τίποτε δεν χάνεται αν δεν το θέλει.

Παράδειγμα η κυρία Τουλουμίδου που πίστεψε ότι κανένας τόπος δεν πεθαίνει αν δεν τον «πεθάνουν» οι ίδιοι άνθρωποι πορεύεται με την αγάπη για τον τόπο της και φυσικά την παραγωγή μελιού που γίνεται πρεσβευτής του τόπου μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και όχι μόνο.

Παίρνουν ζωή τα Κομνηνά και η επισκεψιμότητα με αφορμή το αγνό προϊόν, το μέλι που παράγει η κυρία Γεύση,  ο οικισμός ανασταίνεται, βουίζει σαν ένα μελίσσι, παίρνει ζωή.

Όπως η ίδια αναφέρει στον δικό της ιστότοπο, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, είχαν την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στην αυλή τους την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ .

“Μοιραστήκαμε μαζί τους τις γνώσεις μας γι αυτά τα αξιοθαύμαστα πλάσματα ,την δύναμη και την σοφία της φύσης που κρύβει μια κυψέλη και φυσικά την αγάπη μας για τον τόπο και τις παραδόσεις του.

Μιλήσαμε στην γλώσσα των προγόνων μας.

Τους γλυκάναμε με μελένια παραδοσιακά τσιριχτά  και τους ζεστάναμε προσφέροντας τσάι με μέλι και ρακόμελο.

Ως αναμνηστικό της επίσκεψης τους αυτής στα Κομνηνά χαρίσαμε στην Ένωση το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη “Τα Κομνηνά της Ξάνθης”.

Το χειροποίητο πήλινο διακοσμητικό με τον αετό του Πόντου που μας χάρισε ο πρόεδρος της Ένωσης θα κοσμεί τον χώρο της έκθεσης και θα μας θυμίζει την τόσο ξεχωριστή αυτή μέρα.

Ελπίζουμε να το χαρήκατε όσο κι εμείς!

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ευχαριστούμε, ήσασταν υπέροχοι”.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα. Τα Κομνηνά είναι μία ανάσα δρόμος από την Ξάνθη. Άραγε πόσα σχολεία επισκέφθηκαν την έκθεση της κυρίας Τουλουμίδου;

Πόσα δώρα έκανε ο δήμος Ξάνθης με βάση το ντόπιο μέλι στους επισκέπτες του σε μια προσπάθεια να προβάλει το τοπικό μας προϊόν αλλά και να στηρίξει με τα χρήματα των δημοτών μία επιχείρηση συνδημότη μας;

Πόσοι από τους βουλευτές και τους υποψηφίους βουλευτές, την επισκέφθηκαν για να καταγράψουν τις προσπάθειες να σταθεί μία παραδοσιακή επιχείρηση στα πόδια της;

Ποιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τόπου, επισκέφθηκε, κατέγραψε με σκοπό να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια που πηγάζει από την αγάπη των Ξανθιωτών για τον τόπο τους;

Δεν γνωρίζουμε πόσα από τα γιατί, μπορεί οι ταγοί αυτού του τόπου να απαντήσουν, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ