Θ. Μίχογλου έντονη πολιτική κινητικότητα αλλά η δουλειά … δουλειά

«Και να μη με κάνουν δήμαρχο, εγώ έμαθα να δουλεύω»

Παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετά συχνά την παρουσία του δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου σε κοινωνικές εκδηλώσεις με αφορμή την κοπή της πατροπαράδοτης πίτας στους οικισμούς και τους συλλόγους στην επικράτεια του δήμου Τοπείρου.

Εκείνο που επίσης καταγράφουμε είναι ότι χαίρει εκτίμησης από τους συνδημότες του και όλοι πλέον και όχι απαραίτητα οι φίλοι του, μιλούν για την πετυχημένη του πορεία στα του δήμου και την παρουσία του στην στήριξη του τόπου του με έργα και δαπάνες που μένουν στον τόπο του.

Πιστός στην φιλοσοφία του, πιστεύει ότι όσο μπορεί και γίνεται, τα χρήματα που ξοδεύονται από τον τόπο του, να μένουν στον τόπο του.

Μάλιστα τα περισσότερα έργα που γίνονται στους οικισμούς του δήμου του, όσο αυτό είναι δυνατόν, δίνονται σε επαγγελματίες της περιοχής.

Σαφέστατα και το εμφανές προβάδισμα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων του δίνει το πλεονέκτημα των κινήσεων κάτι που ίδιος δεν τον λαμβάνει υπόψη και συχνά πυκνά αναφέρει ότι τον ενδιαφέρει η δουλειά στον δήμο και μόνον αυτή.

Παραδέχεται ότι έχουν πολλά να γίνουν στον δήμο Τοπείρου και όπως μέχρι σήμερα κράτησε τον λόγο του και στήριξε με όσες δυνάμεις είχε, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει έτσι και στην επόμενη περίοδο αν οι συνδημότες του τον εμπιστευτούν.

Ο Θ. Μίχογλου γέννημα θρέμμα της περιοχής, είναι αψύς και ο πολιτικός του λόγος έχει μπέσα.

Είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.

Έχει οπλίσει την θέση του δημάρχου με στενούς συνεργάτες που παράγουν έργο και όταν προτείνουν λύσεις στον δήμαρχο, αυτές είναι κοστολογημένες και έχουν σαν σκοπό το συμφέρων των δημοτών και το καλό του τόπου.

Οι ελάχιστοι τεχνοκράτες που τον πλαισιώνουν, είναι επιστημονικά  κατηρτισμένοι και γνωρίζουν τον τόπο και τις ανάγκες του.

Ο πολιτικός Θ. Μίχογλου – δεν του αρέσει ο όρος – έχει την απαραίτητη εμπειρία να ξεπεράσει και την σκόπελο αυτών των εκλογών και είναι βέβαιο ότι θα πράξει με την απαραίτητη εμπειρία που έχει αποκτηθεί με την ενάσκηση του στα αυτοδιοικητικά, το καλύτερο δυνατό για τον τόπο του.

Μετριοπαθείς, αψύς και σώφρων, πορεύεται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά η δουλειά στον δήμο είναι δουλειά.

Του αρέσει να έχει τον έλεγχο των οικονομικών, θυμίζοντας συχνά πυκνά στους συνομιλητές του, ότι αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα του κοσμάκη και θα πρέπει να πιάσουν τόπο.

Οι πολιτικές μεταγραφές που έκανε και έφερε κόσμο στην παράταξη του αποδυναμώνοντας την αντιπολίτευση, του δίνουν εύλογο προβάδισμα και αυτό το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη οι αντίπαλοί του στην κούρσα διαδοχής.

Ακόμη δεν υπάρχει σαφή εικόνα ποιοι από την αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθούν μαζί του στην προεκλογική κούρσα και είναι βέβαιο ότι σε λίγες εβδομάδες, ανεξάρτητα από τις Εθνικές εκλογές, ο Θ. Μίχογλου θα ανακοινώσει τα ονόματα των συνυποψηφίων του.