Συλλογή Ειδών Πρώτης Ανάγκης για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία και τη Συρία, υπογραφή συμφωνίας για τα πνευματικά δικαιώματα και έκθεση ποτών και τροφίμων της ΑΜΘ στο Σύνταγμα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών της Τουρκίας και τη Συρίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Καλούμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας και τους κατοίκους της περιοχής μας, να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

 

Τρόφιμα μακράς διαρκείας

  • Κονσέρβες (χωρίς χοιρινό κρέας)
  • Ξηροί καρποί (κυρίως σταφίδες)
  • Βρεφικές τροφές
  • Γάλατα μακράς διαρκείας

Είδη υγιεινής

  • Βρεφικές πάνες
  • Μωρομάντηλα
  • Είδη καθαρισμού
  • Χαρτικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής

 

Σημεία Συγκέντρωσης:

Επιμελητήριο Ξάνθης – Βασ. Κωνσταντίνου 1, 2ος όροφος, τηλ.: 2541022533

Παραλαβή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

 

ΚΑΠΗ Ξάνθης – Κεντρικό Καπνεργατών 1, τηλ.: 2541020555

Βοήθεια στο Σπίτι – Βενιζέλου 30, τηλ.: 2541066304

Βοήθεια στο Σπίτι Σταυρούπολης – τηλ.: 2542031025

Παραλαβή τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ.

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα,

παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας προχώρησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Από την πλευρά της ΚΕΕΕ παρέστησαν ο Πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών – Συγγενικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Ιωάννης Μπούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, μέλη της ως άνω θεματικής επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα Επιμελητήρια.

Από την πλευρά της Αυτοδιαχείρισης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Γιάννης Γλέζος, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ., κ. Ηλίας Φιλίππου, το μέλος Δ.Σ., κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης, και ο μουσικοσυνθέτης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γιάννη Μασούτη, το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ, μέσω της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων, και είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιείται, μετά από τη συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα με τη GEA, η οποία έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2022 στα γραφεία της KEEE, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, ενώ θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών – Συγγενικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, κ. Στυλιανός Μωραΐτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από ένα δεκαετή αγώνα της Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων που έχω την τιμή να είμαι συντονιστής, πετύχαμε με αξιοπιστία και αδιάψευστα στοιχεία να συμβάλλουμε τα μέγιστα ώστε να αφαιρεθεί η άδεια της ΑΕΠΙ ΑΕ, η οποία σήμερα πλέον δεν υπάρχει. Ο αγώνας που δώσαμε συνεχίστηκε και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συνάψει δύο ιστορικές συμφωνίες με την εταιρεία διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων GEA και σήμερα (6/2/2023) στο υπουργείο Πολιτισμού παρουσία της Υπουργού, υπογράφουμε με τον Οργανισμό Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Αυτοδιαχείριση, που πλέον έχει δεσπόζουσα θέση στο χώρο. Η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να αποκτήσουν άδεια δημόσιας εκτέλεσης, πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το αμοιβολόγιο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους συναδέλφους μας που έχουν ποινικές και αστικές διαφορές να ενταχθούν και να γλιτώσουν τη “δαμόκλειο σπάθη” των δικαστηρίων. Από αυτή την ιστορική συμφωνία που υπογράψαμε ωφελούνται χρήστες και δικαιούχοι. Οι μόνοι οι οποίοι χάνουν είναι οι δικηγόροι και τα δικαστήρια».

ΕΒΕ Ξάνθης: Τρόφιμα και ποτά στην έκθεση Τροφίμων και ποτών στο Μετρό Συντάγματος

Στο διάστημα 08-12 Μαρτίου 2023 τα έξι Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μέσω του συλλογικού τους Οργάνου (Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ [ΠΕΣΥ]), διοργανώνουν έκθεση Τροφίμων και Ποτών σε χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

Στόχος της Έκθεσης είναι αφενός η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, η προβολή τους στην πρωτεύουσα, αλλά κυρίως η δυνατότητα που θα έχουν οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας (από το Μετρό Συντάγματος διέρχονται καθημερινά περίπου 1 εκ άτομα).

Διά του παρόντος καλούμε όσους παραγωγούς τροφίμων και ποτών δραστηριοποιούνται εντός της περιοχής εμβέλειας του Επιμελητηρίου μας, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην Έκθεση, στην οποία θα υπάρχει δυνατότητα πώλησης προϊόντων με αυστηρή προϋπόθεση την έκδοση παραστατικών από τον εκάστοτε πωλητή.

Στους ενδιαφερόμενους δίδονται δύο επιλογές: Είτε συμμετοχή στο συλλογικό εκθετήριο κάθε Επιμελητηρίου με έντυπα ή δείγματα των προϊόντων τους, είτε φυσική παρουσία του εκάστοτε παραγωγού για την πώληση του παραγόμενου προϊόντος από τον ίδιο (ή από εκπρόσωπό του).

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και να έχει εξοφλήσει και τη συνδρομή του έτους 2023.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκθεση και η μεταφορά των προϊόντων είναι δωρεάν, ωστόσο αν κάποιος/α παραγωγός επιθυμεί να έχει φυσική παρουσία οφείλει να αναλάβει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του στην Αθήνα.

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε σας παρακαλούμε όπως έως την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, αποστείλετε συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στο e-mail: info@ebex.gr ώστε να καταρτιστεί το ακριβές πρόγραμμα της Διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, κα. Τσελεπίδου Σοφία στα τηλέφωνα 2541022533, 2541025105 (εσωτ. 5).

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ