ΕΛΛΑΔΑ: Με το βλέμμα στην μελλοντική αξιοποίηση των κοιτασμάτων, ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις για … «παν ενδεχόμενο»

κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε

Η Ελλάδα έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό σε ένα κυνήγι εξυχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων με την αγορά των ραφάλ και την προσπάθεια απόκτησης των αόρατων κεραυνών F35 και σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει με τα «γαυγίσματα» της Τουρκίας και μόνο.

Μπορεί η Ελλάδα να είναι συνηθισμένη στα «γαυγίσματα» του Ερντογάν και αλίμονο αν κάθε φορά που αλυχτάει ο γείτονας, οι Έλληνες σταματούσαν να πάρουν πέτρα για τον πετροβολήσουν, θα είχαμε μείνει στα χνάρια του Τσίπρα όπου δυστυχώς δια στόματος του τότε Πρωθυπουργού, η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

Άρα λοιπόν η Ελλάδα τρέχει να ενισχύσει την πολεμική της μηχανή «δια πάν ενδεχόμενο».

Όμως ποιο είναι το παν ενδεχόμενο;;; και εκεί είναι ίσως το κλειδί της εξοπλιστικής φρενίτιδας της Χώρας μας και αυτό το ενδεχόμενο το διαβάζει κανείς στις αθέατες προσπάθειες να αξιοποιήσει ως χώρα τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβουν τα έγκατα της ευλογημένης χώρας μας.

Να λοιπόν ποιο κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι το κλειδί του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας.

Αλήθεια έχει διανοηθεί κανείς πώς  αν ξεκινήσει η αξιοποίηση των πλούσιων, όπως λένε οι επιστήμονες κοιτασμάτων της χώρας μας, με ποιόν τρόπο θα προστατεύσει αυτήν την αξιοποίηση;

Φυσικά μόνο με την δύναμη των όπλων θα αποθαρρύνει την όρεξη των γειτόνων – αιώνιων εχθρών. Γνωστά είναι ονόματα  των χωρών που θέλουν την χώρα μας με σκυμένο το κεφάλι, ονόματα να μην λέμε γιατι δεν είναι μόνο η Τουρκία που επιθυμεί διακαώς την συνεκμετάλλευση ή τον εξανδραποδισμό μας.

Για αυτό, κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ