Η «ΑΓΑΠΗ», ο ερασιτεχνισμός και οι επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης στην Ξάνθη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Παρακολουθώντας την πορεία της «ΑΓΑΠΗΣ» και συγκρίνοντάς την με την πορεία της παράταξης του Μ. Τσέπελη, βγαίνει πολύ εύκολα το συμπέρασμα ότι η «ΑΓΑΠΗ» κινήθηκε με ερασιτεχνισμό και η παράταξη του Μ. Τσέπελη με επαγγελματισμό.

Άλλωστε ότι δεν αγοράζεται με χρήμα, αγοράζεται με πολύ χρήμα.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι το πολιτικό κλίμα που κατοικοεδρεύει στην Ξάνθη τις τελευταίες δεκαετίες είναι αλώβητο και παραμένει όρθιο όσο και αν συμμετέχουν σε αυτό υποψήφιοι πολιτικοί με καλές προθέσεις.

Αποδείχθηκε στην πορεία των δεκαετιών ότι πρέπει να κρατιέται η «ιερή» ισορροπία, για να μπορεί το σύστημα να παραμένει όρθιο και φυσικά να εξαφανίζει τους «Δον Κιχώτηδες».

Ένα πολιτικό κλίμα, που μετατράπηκε σε πολιτικό σύστημα ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος.

Είδαμε στο παρελθών βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν δεξιούς υποψηφίους για την αυτοδιοίκηση και δεξιούς βουλευτές να στηρίζουν πράσινους αυτοδιοικητικούς. Τα οφέλη των βουλευτών εύλογα. Η πληρωμή τους γινόταν και γίνεται στις Εθνικές  εκλογές.

Εννοείτε ότι το σύστημα έχει αρωγό το Τουρκικό Προξενείο  στην Κομοτηνή και τους εδώ δορυφόρους του.

Ένα τέτοιο σύστημα εμφανίσθηκε και δείχνει αρραγές και δηλώνει δημόσια την παρουσία του και φυσικά παρών στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 στις παρούσες αυτοδιοικητικές διοικήσεις δύο δήμων. Ενός δήμου που ηγείται Χριστιανός και ενός δήμου που ηγείται πρώην Πομάκος αλλά προς τέρψη του Προξενείου δηλώνει Τούρκος.

Αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη αυτοί – επαγγελματίες ή μη – υποψήφιοι πολιτικοί για την αυτοδιοίκηση στην Ξάνθη τον Οκτώβριο του 2023.

Τα «κόζια» της μειονότητας έχουν μοιρασθεί και άρα ο υποψήφιος θα πρέπει να ποντάρει σε μετριοπαθείς ψηφοφόρους οι οποίοι επιθυμούν τα παιδιά τους να είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα έπαιζε  ατομικά στα αυτοδιοικητικά και με την μειονότητα στα εθνικά ψηφοδέλτια, οπότε είναι μία περίπτωση από μόνος του εκτός πλέον από τις τελευταίες πολιτικές κινήσεις που δείχνουν ότι δεν πατάει γερά στα πόδια του στην Ξάνθη,  όπου πλην του ενός βουλευτή που έβγαζε και που πιθανότατα θα ξανα – βγάλει επιθυμώντας μία ακόμη έδρα στην Ξάνθη  και ίσως εκεί στοχεύουν οι κινήσεις Χατζηθεοδώρου και Γιαννακίδη.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια του Χατζηθεοδώρου να «παίξει» κεντροαριστερά δεν βρίσκει και πολλούς συνοδοιπόρους από όσο τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε.

Βέβαια κάτι πάει να αλλάξει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον πρώην υπουργό Στάθη Γιαννακίδη, ο οποίος κακά τα ψέματα, προσπαθεί να περισώσει το πολιτικό του σαρκίο στις επόμενες εθνικές εκλογές, αποστασιοποιούμενος ίσως από τους εκπροσώπους το ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και φλερτάροντας πότε με υποψηφίους της κεντροαριστεράς και ενίοτε με το σύστημα Τσέπελη που δηλώνει κεντροδεξιά ή δεξιά ή ότι λάχει.

Όλο αυτό το σκηνικό βέβαια, έχει να κάνει με την πολιτική η οποία έχει πλέον μετατραπεί στην Ξάνθη σε επαγγελματισμό και οι ερασιτεχνισμοί τύπου «ΑΓΑΠΗΣ» δεν χωρούνε γιατί το σύστημα στην Ξάνθη θέλει επαγγελματίες πολιτικούς και φυσικά επαγγελματίες  δημοσιογράφους που μπορούν να στηρίξουν το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα.