Με πολιτική παρέμβαση Ζερενίδη κλείνουν οι λακκούβες του φυσικού αερίου και μπαίνει σωστά το ταρτάν στο ΔΟΑΚ

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΩΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ 600.000 ΕΥΡΏ.

Σε δύο φάσεις το έργο και σε δύο εβδομάδες θα δοθεί σε χρήση το γήπεδο όπου οι αθλητές θα αθλούνται στην πίσσα και την άνοιξη που ο καιρός θα το επιτρέψει θα πέσει και το ταρτάν.

 

Τα δύο σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Ξανθιώτες στην παρούσα χρονική στιγμή είναι το ταρτάν στο ΔΟΑΚ και οι λακκούβες που αφήνει πίσω του το Φυσικό Αέριο.

Δύο σοβαρότατες παρεμβάσεις απαιτήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδη, οι οποίες γλύτωσαν από ταλαιπωρία στους Ξανθιώτες και φυσικά δεν πέταξαν 600.000 ευρώ για ένα έργο που θα χρειαζόταν σε δύο με τρία χρόνια να ξαναγίνει.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

 

Πολλά μπορεί να γράψει κανείς για την έλλειψη οράματος συγκεκριμένων πολιτικών και δεν είναι ψέματα.

Όταν όμως ο πολιτικός προϊστάμενος μιας υπηρεσίας – καλή ώρα των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, δίνει την πολιτική κατεύθυνση δημιουργίας ενός έργο στα όρια του δήμου και οι υπάλληλοι δεν ψάχνουν την νομοθεσία, την πληρώνουν οι Ξανθιώτες.

Ποιο συγκεκριμένα όλοι θυμόμαστε πριν από μερικούς μήνες τις λακκούβες στον δρόμο που άφηνε η εταιρεία για τις υποδομές του Φυσικού αερίου και τις σκέπαζε όταν και όποτε μπορούσε, στην λογική να τελειώσουν τα σκαψίματα και μετά να πέσει η άσφαλτος κάτι που ενοχλούσε αφόρητα τους Ξανθιώτες και εννοείται ότι η γκρίνια ήταν δίκαιη και επειδή το έργο είχε χαρακτηρισθεί   ως  Εθνικής Σημασίας και άρα η παρέμβαση του δήμου δεν μπορούσε να γίνει προκειμένου να συνετισθεί ο εργολάβος.

Όπως πληροφορούμεθα  ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδης ζήτησε από την υπηρεσία, την σχετική νομοθεσία που άπτετε της πραγματοποίησης ενός Εθνικού Έργου σε κοινόχρηστους χώρους – όπως είναι οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και άλλοι χώροι στην επικράτεια του δήμου, η υπηρεσία των ενημέρωσε λέγοντας ότι επειδή ακριβώς είναι Εθνικό Έργο δεν μπορεί να παρέμβει ο δήμος.

Πράγματι του έδειξαν την σχετική νομοθεσία η οποία σε πρώτη ανάγνωση άφηνε την εταιρεία η οποία έκανε το έργο του φυσικού αερίου, να «αλωνίζει» στην κυριολεξία στους δρόμους της Ξάνθης, προκαλώντας την οργή των Ξανθιωτών.

Ο Γιάννης Ζερενίδης πήρε τον νόμο και τον «ξεσκόνισε» στην κυριολεξία και βρήκε μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έλεγε ότι σε κοινόχρηστους χώρους στην επικράτεια του δήμου, οι εταιρείες λειτουργούν όπως οι δημόσιες υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα της ανάγνωσης του νόμου ήταν η εντολή του Γ. Ζερενίδη προς την υπηρεσία να αποστείλει έγγραφο όπου σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η εταιρεία πρέπει να συμμορφωθεί και αμέσως μετά το άνοιγμα της τομής στο δρόμο να πέφτει άσφαλτος.

Πράγματι η εταιρεία συμμορφώθηκε με τον νόμο και όπως ήδη έχουν αντιληφθεί οι δημότες της Ξάνθης,  η ΑΚΤΩΡ σκεπάζει τις τομές και τα φρεάτια που ανοίγει αμέσως, ή την επομένη, φροντίζοντας μάλιστα για την σωστή σήμανση κατά την διάρκεια του έργου σε κάθε δρόμο.

Άρα χάρις στην έγκαιρη ανάγνωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας την οποία σημειωτέων ότι η υπηρεσία των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν έψαξε, δεν διάβασε, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των Ξανθιωτών η οποία ευτυχώς μετά την  άμεση παρέμβαση του Γ. Ζερενίδη οι δρόμοι δίδονται από την εταιρεία σε άμεση χρήση. Σε διαφορετική περίπτωση  η Ξάνθη θα έκανε γιορτές μαζί με τις λακκούβες.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΟ ΔΟΑΚ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΤΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 600.000 ΕΥΡΩ

Σε δύο φάσεις το έργο και σε δύο εβδομάδες θα δοθεί σε χρήση το γήπεδο όπου οι αθλητές θα αθλούνται στην πίσσα και την άνοιξη που ο καιρός θα το επιτρέψει θα πέσει και το ταρτάν

 

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών οδήγησαν την πολιτική του δήμου σε φιάσκο.

Οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών «τσαλάκωσαν» το προφίλ του δημάρχου Μ. Τσέπελη ο οποίος βιάστηκε να πανηγυρίσει προεκλογικά για το έργο.

Ευτυχώς που ο Γ. Ζερενίδης έκανε παρέμβαση και σταμάτησε το έργο επειδή οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν έλαβαν όλα τα στοιχεία πριν εκπονήσουν την μελέτη.

Ποιο συγκεκριμένα στους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών δόθηκε η πολιτική κατεύθυνση να αλλαχθεί ο τάπητας (ταρτάν) στον ΔΟΑΚ.

Πράγματι οι υπάλληλοι εκπόνησαν την μελέτη, υπεγράφη η διακήρυξη και το έργο ξεκίνησε να εκτελείτε από τον ανάδοχο.

Όταν όμως πήγε να πέσει το ταρτάν πάνω στην άσφαλτο ο Γ. Ζερενίδης πήγε να δει την πορεία του έργου και ως μηχανικός, είδε ότι όταν οι τεχνίτες ξεκολλούσαν τον πλαστικό τάπητα (ταρτάν) έφευγε και η άσφαλτος (υπόστρωμα) η οποία λόγω της πολύχρονης χρήσης της φθάρθηκε.

Επιτόπου δόθηκε εντολή από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών να σταματήσει το έργο γιατί αν έπεφτε το ταρτάν πάνω από την παλιά άσφαλτο θα χρειαζόταν άλλες 600.000 ευρώ για νέο πλαστικό τάπητα σε 1 ή 2 χρόνια.

Η τελική απόφαση του Γ. Ζερενίδη είναι να πέσει η άσφαλτος σε 2-3 εβδομάδες, να ανοίξει το γήπεδο για να μην σταματήσουν οι αθλητές το πρόγραμμά τους  και την άνοιξη πάνω στην καινούρια άσφαλτο θα πέσει με ασφάλεια το ταρτάν.

Τελικό συμπέρασμα1

Και στις δύο περιπτώσεις – του φυσικού αερίου και του ταρτάν – ήταν σωτήρια η παρέμβαση Ζερενίδη ο οποίος ως Μηχανικός έκανε απλά την δουλειά του σταμάτησε ένα πολυδάπανο έργο στον ΔΟΑΚ και συμμόρφωσε την εταιρεία του  φυσικού αερίου υποχρεώνοντας την, σύμφωνα με την νομοθεσία, να σκεπάζει αμέσως τις τομές στους δρόμους μετά από το έργο τοποθέτησης δικτύων φυσικού αερίου.

Τελικό Συμπέρασμα 2.

Οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών – ίσως λόγω φόρτου εργασίας – δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.

Στην πρώτη περίπτωση επειδή δεν διάβασαν εξονυχιστικά τον νόμο επέτρεψαν στον ανάδοχο από το καλοκαίρι να ταλαιπωρεί τους Ξανθιώτες με τις λακκούβες και στην δεύτερη περίπτωση, επειδή δεν πήραν δείγμα από την άσφαλτο στο ΔΟΑΚ για να το ενσωματώσουν στην μελέτη, παραλίγο ο δήμος Ξάνθης να πετούσε 600.000 ευρώ  για ένα έργο που απλά δεν θα έκανε την δουλειά του αφού οι ίδιοι οι γυμναστές αναφέρουν ότι αν το ταρτάν έπεφτε πάνω στην παλιά άσφαλτο δεν θα ήταν επίπεδο και θα είχε κακό αντίκτυπο στις επιδώσεις των αθλητών.

ΚΑΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ