40% ανεργία στον Νομό και οι εντιμότατοι άρχοντες περί άλλων τυρβάζουν

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος φαμιλιέρης, θα είχε στην φαμίλια του τα μισά της μέλη άνεργα και θα συνέχιζε τον ύπνο του δικαίου.

Με αφορμή την δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελου Μπεμπεκίδη που λέει ότι ο νομός Ξάνθης έχει 40% ανεργία, δηλαδή 4 στους 10 συμπολίτες μας είναι άνεργοι, θα πρέπει να πιάνει τρέλα τους έχοντας την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να κάνουν κάτι.

Τι; Ότι περνάει από το χέρι τους.

Μιλάμε για δημάρχους «νομάρχες» και βουλευτές.

Αν υποθέσει κανείς ότι ο καθένας από το πόστο του, έχει τον ρόλο του φαμιλιέρη, τότε ναι θα έπρεπε να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτήν την ζοφερή εικόνα.

Πρώτα από όλα να στηρίξουν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να ανοίξουν και άλλες.

Πώς; Ένα παράδειγμα είναι η περιβόητη υπόθεση με το δέρας. Πέρασαν πάνω από 15 χρόνια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο οδικός Κάθετος Άξονας που ενώνει Ρουμανία Βουλγαρία Ξάνθη.

Η τουριστική δίοδος Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθη επικίνδυνος καμία παρέμβαση.

Να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο τα 8μηνα. Δεν είναι λύση να δίνουμε μία σκούπα σε κάποιον εργαζόμενο και να του λέμε σκούπισε αυτό το δρόμο χωρίς να του δίνουμε συγκεκριμένο έργο.

Ανάδειξη των περιοχών που μπορεί να προσελκύσουν κόσμο.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις πολύ καλές αλλά πολλές και με μεγάλο κόστος. Αποτέλεσμα το χρήμα να φεύγει εκτός Ξάνθης. Θα μπορούσαν να επιδοτηθούν κάποιες επιχειρήσεις σπάζοντας τα στεγανά της γραφειοκρατίας και πολλά άλλα που θα μπορούσαν οι αυτοδιοικητικοί να στηρίξουν και να προωθήσουν στα υπουργία προτάσεις.

Το Νοσοκομείο της Ξάνθης εκτός αποστολής και κανέναν θεσμικό δεν είδαμε να πιέζει για προσλήψεις το υπουργείο εκτός από φωτογραφίες με τους υπουργούς και αόριστες υποσχέσεις για επίλυση προβλημάτων.

Είναι τόσο πολλά τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να στηριχθούν από την τοπική πολιτική  ελίτ αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι πλην ελαχίστων περιπτώσεων,  προσπαθούν να «βολευτούν» στο πόστο τους και να μην πολυενοχλούν την Αθήνα για να περνούν αυτοί καλά.

Τέλος το κόστος λειτουργία του δήμου Ξάνθης, ενός από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον νομό είναι τεράστιο με το αχρείαστο προσωπικό και την στρατιά των συμβούλων και η αίσθηση ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι παίζουν τον ρόλο του κομματάρχη και όλο το σύστημα λειτουργεί χωρίς έλεγχο και ουσιαστικό έργο.

Προφανώς κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν κάνει προτάσεις στους πολιτικούς του προϊσταμένους για να μην τους κακοκαρδίσει και ο καιρός περνά ανεύθυνα, και το 40% των ανέργων παραμένει καρφωμένο στις καρδιές και τα θέλω των οικογενειών.

Το περίεργο είναι ότι ακόμη και αυτό το 40% ψηφίζει ένα πολιτικό σύστημα που αυξάνει τα ποσοστά ανεργίας και επιδοτεί τους νέους για να παραμείνουν άνεργοι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ