Ζειμπεκ Χουσείν: Ακολουθεί τα γεγονότα

 

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΖΕΙΜΠΕΚ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΞΑΝΘΗΣ

 

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο βουλευτής όοολου του νομού Ξάνθης, ακολουθεί τα γεγονότα τελευταίος και καταϊδρωμένος.

Εδώ και χρόνια οι υγειονομικοί της Ξάνθης κραυγάζουν για την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

Έχουν γίνει τόσες αναφορές από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης με την επωδό ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς για την Ξάνθη, μόλις σήμερα ο βουλευτής της πήρε χαμπάρι ότι κινδυνεύουν  άνθρωποι στους δρόμους της πόλης και τους οικισμούς ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν γιατροί στα Κ.Υ., το νοσοκομείο και το κουτσουρεμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ της Ξάνθης, καταϊδρωμένο και ασθμαίνοντας προσπαθεί να σώσει τις ζωές των Ξανθιωτών και ο τοπικός βουλευτής, μόλις χθες ενημερώθηκε από την ανακοίνωση των υγειονομικών, ότι παλεύουν να κρατήσουν στην ζωή τους Ξανθιώτες και έστειλε, αναφέρει  στην ανακοίνωσή του,  αναφορά στον Υπουργό Υγείας, ροτόντας τον για το τι προτίθεται να κάνει για τις ζωές των συμπολιτών του που κινδυνεύουν και εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πώς μία μόνο   αναφορά, από έναν τοπικό βουλευτή μεμονωμένα, όπως αυτή του κ. Ζειμπέκ, με φόντο το διαλυμένο ΕΚΑΒ, θα μπορούσε να βοηθήσει έναν νομό, όπως είναι της Ξάνθης.

Πιστεύει στα αλήθεια ο κ. Ζειμπέκ, ο οποίος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προσωπική πολιτική του επιβίωση παρά για το καλό του τόπου, ότι είναι αρκετή μία αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό το ΕΚΑΒ Ξάνθης;

Ο κ. Ζειμπέκ δυστυχώς, παρόλο που είναι τις αντιπολίτευσης και έπρεπε να σηκώνει μπαϊράκι και να στηλιτεύει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, ή να πιαστεί χέρι με χέρι με τους άλλους βουλευτές του νομού και να πάνε στο γραφείο του υπουργού και με «τσαμπουκά» να απαιτήσουν προσωπικό για το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ, προτιμά να χαλά τον «πολύτιμο» χρόνο του σε συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόξενο ο οποίος κατόπιν εντολών της Άγκυρας σε συνεργασία με τους σκληροπυρηνικούς μειονοτικούς αυτοδιοικητικούς της Ξάνθης σπέρνουν το μίσος και το διχασμό.

Και κάπου κάπου, όπως καλή ώρα, ρίχνουν και μία αναφορά στο προεδρείο της βουλής για τα προβλήματα του τόπου.

Αλήθεια τι λένε οι ψηφοφόροι του χριστιανοί και μουσουλμάνοι για το δούλεμα που τρώνε από τον βουλευτή τους;

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

 Για τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου κέντρου υγείας Εχίνου»

 

 

Ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την  επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης και του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΠΦΥ Θράκης, στην οποία τονίζεται η ανάγκη κάλυψης του Νομού Ξάνθης με πληρώματα ασθενοφόρων. Μια αδήριτη ανάγκη, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το υποστελεχωμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Ξάνθη καλύπτει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις ανάγκες του νομού και ιδίως στις ορεινές περιοχές το έργο τους καθίσταται εξαιρετικά δυσχερές. Όπως επισημαίνουν, το ΕΚΑΒ της Ξάνθης λειτουργεί πλέον σε μόνιμη βάση με προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή το ελάχιστο προβλεπόμενο εκ του νόμου, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύωρες αναμονές, διακομιδές εκτός ωραρίου και επαγγελματική εξουθένωση του γηρασμένου προσωπικού. Συνεπώς, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης με νέο προσωπικό του ΕΚΑΒ της Ξάνθης σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ΚΥ και του ΓΝ Ξάνθης, προκειμένου να μην τίθενται πλέον σε κίνδυνο άλλες ανθρώπινες ζωές.

 

                                             Επισυνάπτεται η επιστολή.                          

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 07.10.2022

 Ο καταθέτων Βουλευτής

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: