Ε όχι και πολιτική δίωξη Μανώλη

Κάπου μέσα στην πανηγυρική δήλωση του Μ Φανουράκη, μετά την αθώωσή του από το δικαστήριο της Ξάνθης γιατί εν μέσω κορονοϊού πέταξε την μάσκα στο Δροσερό προκειμένου να γιορτάσει το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του δεν είχαν κορονοϊό μετά τα απανωτά τεστ – αυτό βέβαια αν θέλουμε το πιστεύουμε, γιατί κακά τα ψέματα εκείνες τις μέρες του lock Down πολλά είδαν τα μάτια μας και άκουσαν τα αυτιά μας – πέταξε την μάσκα την στιγμή που όλη η Ξάνθη ήταν στην καραντίνα και παππούδες έκαναν εβδομάδες να δούνε τα εγγόνια τους και τα 300σάρια πρόστιμα για την επιβολή της μάσκας στους Ξανθιώτες, από τους πολιτικάντηδες ηγέτες, έπεφταν σαν το χαλάζι, ο Μανώλης Φανουράκης πέταξε την μάσκα του εν «μέσω χωρών και νικηφόρων αλαλαγμών» και η Δικαιοσύνη τον αθώωσε πανηγυρικά. Είπαμε είναι τυφλή και κουφή συνάμα.

Όπως ήταν φυσικό μετά την αθώωση του, εμείς δεν είμαστε νομικοί και άρα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες.

Εμείς ως πολίτες όμως,  απλά δεν τολμούσαμε να βγάλουμε την μάσκα για να μην πέσει κανένα 300σάρι πρόστιμο και θα έμεναν νηστικά τα παιδάκια μας, για να πλουτίσουν εννοείται τα κρατικά ταμία, στην λογική ότι οι προϊστάμενοι των κρατικών ταμείων, νοιάζονταν παραπάνω από εμάς, για την δικιά μας υγεία.

Πάμε λοιπόν στο δια ταύτα. Μέσα στην πανηγυρική δήλωση της αθώωσης του ο Μ. Φανουράκης είπε και το αμίμητο ότι η δίωξη του ήταν πολιτική επειδή ακριβώς η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης με την μήνυση ήθελε να διασφαλίσει αυτή την ισονομία που τόσο λείπει από την Θράκη.

Άρα ο Μ.Φανουράκης ως ο πολιτικός που θα δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες, παραβίασε τον νόμο, σε μία ένδειξη παντοδυναμίας και χαράς γιατί από την μία και από την άλλη, εξασφάλισε τις ψήφους από το Δροσερό γιατί είναι ίδιος με αυτούς και άρα δικαιούται την ψήφο τους.

Με λίγα λόγια χαίρεται με την χαρά τους και λυπάται για την λύπη τους και άρα νομιμοποιούνταν να ξαναζητήσει την ψήφο τους, σημειώνοντας βέβαια με όλη του την συμπεριφορά ότι μπορεί ο ίδιος να γράφει τους νόμους στα παλαιότερα των υποδημάτων του και άρα δίνοντας το καλό παράδειγμα, μπορούν και εκείνοι.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να έχουν πολιτικό περιτύλιγμα, αλλά πολιτική δίωξή δεν είναι φίλτατε Μανώλη.