Στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες ο Παναθηναϊκός, 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας

Με νέα νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας σφράγισε ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδoς.

Οι «πράσινοι», μετά το εμφατικό 4-0 επί των Θεσσαλών στη Λεωφόρο, επιβλήθηκαν των «κιτρινόμαυρων» με 1-0 στην Καρδίτσα, στην επιστροφή του Κουρμπέλη στην αγωνιστική δράση μετά από 14 μήνες.

Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε στο 81′ ο Παλάσιος.

Ο αγώνας

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, σε ένα εκτεταμένο ροτέισον απ’ την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 10΄, όταν από την μπαλιά του Χατζηγιοβάνη ο Γκατσίνοβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε με τη μία από πολύ πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 14΄, από εξαιρετική κάθετη πάσα του Αγιούμπ, ο Βιτάλ σούταρε στο δεύτερο σκάσιμο της μπάλας, όμως η προσπάθειά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκέκα κι απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Επτά λεπτά αργότερα η Αναγέννηση είχε την πρώτη, πολύ καλή τελική προσπάθειά της στο ματς. Ο Μπαντιμπανγκά κέρδισε τις κόντρες και έστρωσε στον Γκίνη, αυτός έκανε το σουτ, με τον Διούδη να απομακρύνει.

Στο 27΄, από ωραία αντεπίθεση της θεσσαλικής ομάδας, ο Γκίνη βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Διούδη, ο οποίος απέκρουσε εξαιρετικά με τα πόδια το πλασέ του φορ της Αναγέννησης σε κόρνερ, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ωστόσο, να μην έχει καλή αντίληψη της φάσης, δείχνοντας άουτ.

Στο 41΄, από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, ο Χατζηγιοβάνης δοκίμασε σουτ από πολύ πλάγια θέση, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ.

Στο 55΄, από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη και ασίστ στον Ιωαννίδη, ο φορ του Παναθηναϊκού πλάσαρε χαμηλά και έδιωξε με τα πόδια ο Γκέκας, ενώ στο 67΄, από ωραία ανάπτυξη των «πράσινων» και γύρισμα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Παλάσιος δεν έβαλε καλά το πόδι του και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 74΄ ο Παναθηναϊκός είδε με χαρά τον αρχηγό του, Δημήτρη Κουρμπέλη, να επιστρέφει στη δράση, έπειτα από 14 μήνες απουσίας λόγω συνδρόμου κοιλιακών/προσαγωγών, και στο 80΄ λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ, όμως ο Κοτσώνης πρόλαβε και έδιωξε το σουτ που επιχείρησε.

Ένα λεπτό αργότερα (81΄) ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που ήθελε. Από μπαλιά του Βιγιαφάνιες προς τον Αϊτόρ, ο Ισπανός «πάτησε» στην περιοχή, έβγαλε ασίστ στον Παλάσιος κι ο Αργεντινός έκανε το 1-0 για τους «πράσινους». Στο 83΄, από εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Αϊτόρ, ο Γκέκας έκανε την απόκρουση του αγώνα στο «παραθυράκι» του, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Κίτρινες: Μανιός, Μπάλλας – Σάρλια

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Λαρέα (56΄ Καρανίκας), Κοτσώνης, Γκουγκούδης, Μπάλλας, Πλέγας (73΄ Β. Θεολόγης), Βιδάλ (69΄ Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56΄ Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69΄ Πολίτης), Μανιός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (64΄ Σιδεράς), Σάρλια, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ (63΄ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63΄ Ρούμπεν), Χατζηγιοβάνης (74΄ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75΄ Αϊτόρ).