Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιο και Μάγγανα του  Δήμου Τοπείρου

Υπογράφηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου και του αναδόχου του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιο και Μάγγανα του Δήμου Τοπείρου. Το έργο με προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ περίπου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με σκοπό την αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών των εσωτερικών δικτύων διανομής πόσιμου νερού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, τα υδραυλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας των δικτύων και η λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου οι οικισμοί Εράσμιο και Μάγγανα θα διαθέτουν ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης με υλικά νέας τεχνολογίας που θα βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος προς τους πολίτες. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα δημοπρατείται και το έργο για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Άβατο και Όλβιο. Η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών».

ΑΞΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΑΡΧΟΥ Θ. ΜΙΧΟΓΛΟΥ

Ο Θ. Μίχογλου αναφέρει σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσις του ότι η δημοτική αρχή μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών».
Με λίγα λόγια σε έναν μικρό δήμο σε σύγκριση με τον δήμο Ξάνθης υλοποιούνται έργα ύψους 12 εκ. 700.000 ευρώ χρηματοδοτούμενα από προγράμματα και όχι από τα χρήματα των δημοτών.
Με λίγα λόγια, η δημοτική αρχή με την αξιοποίηση των ειδικών του συμβούλων, την συνδρομή των μόλις δύο μηχανικών που διαθέτει έφερε έργα στον δήμο Τοπείρου ύψους12.7 εκατομμυρίων ευρώ με έναν πενιχρότατο προϋπολογισμό.
Και φυσικά το ερώτημα κατατίθεται από μόνο του.
Ένας δήμος του επιπέδου της Ξάνθης, εκτός από τα εκατομμύρια που «πετούν» στον αέρα για αλλότρια πράγματα προς το όφελος της κοινωνίας πόσα χρήματα θα έπρεπε να «πέσουν» στην Ξάνθη αξιοποιώντας η δημοτική αρχή τους δεκάδες, ίσως και παραπάνω ειδικούς συμβούλους, γραμματείς και φαρισαίους;
Πόσα χρήματα θα έπρεπε φυσιολογικά να πέσουν στην Ξάνθη προς όφελος της κοινωνίας;
Αναφερόμαστε συχνά πυκνά στους δημάρχους της περιφέρειας όχι για κάποιον ειδικό λόγο, αλλά για το έργο που κάνουν με ελάχιστα μέσα, γνώσεις, εξειδικευμένους επιστήμονες σε σύγκριση πάντοτε με τον δήμο της Ξάνθης που διαθέτει, μέσα, χρήμα, ειδικούς συμβούλους, επιστήμονες και άρτιες Τεχνικές γνώσεις και Υπηρεσίες, κυρίως όμως εμπειρία στην διαχείριση μεγάλων και πολυδάπανων έργων.
Αυτός είναι ο λόγος που συγκρίνουμε τις επιδώσεις ενός δήμου που δεν έχει τίποτε και ενός δήμου που τα έχει όλα και σαφώς δεν θα μπούμε στα τετριμμένα που έχουν να κάνουν με την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, την προσωπική προβολή, την αξιοποίηση της εξουσίας για αλλότρια από το συμφέρων πράγματα των Ξανθιωτών.
Με λίγα λόγια κάποιοι προσπαθούν να κάνουν «αρπαχτή» στην εξουσία, την πολιτική δύναμη, την αυτοπροβολή, την καλοπέραση και φυσικά τις οικονομικές απολαβές που δίνει η πρόσκαιρη αλλά επωφελής εξουσία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ