Π. ΛΥΡΑΤΖΗΣ: ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ.

ΝΑ  ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ  MAZI  ENAN  ΔΗΜΟ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΑΞΙΖΕΙ

Με φόντο την συνεργασία των «4» ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Πασχάλης Λύρατζης παραχώρησε συνέντευξη στην xanthitimes.gr

Που βρίσκεστε με την συνεργασία των 4αρων; Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και με άλλες πολιτικές δυνάμεις;

Το εγχείρημα που ξεκινήσαμε είναι πρωτόγνωρο όχι μόνο για τα δεδομένα της πόλης μας αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Πάντα υπήρχαν δυσκολίες όταν διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις συστρατεύονται για το καλό της πόλης μας, αυτές όμως οι δυσκολίες προσπερνιούνται με καλή διάθεση πολλή δουλειά και προσήλωση στο στόχο που δεν είναι άλλος από την αναπτυξιακή αναγέννηση της περιοχής μας. Ως Δήμος στερούμαστε σε βασικές υποδομές, είμαστε μακράν πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις , θέλει όπως είπα  πολύ δουλειά και έναν γενικό σχεδιασμό.

Η πόρτα της συνεργασίας είναι ανοιχτή για όλες εκείνης τις δυνάμεις που θέλουν να ξεφύγουν από παλαιοκομματικές αντιλήψεις και προσηλώσεις σε κόμματα.

Με την ευκαιρία αναφέρατε κόμματα , σας κατηγορούν ότι στην κίνηση αυτή σας κλείνει το μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της συμμετοχής του γραμματέα κ. Χατζηθεοδώρου.

Αυτή η συνεργασία των τεσσάρων δεν έχει κομματικά κριτήρια ούτε κομματικούς πατρόνες, εγώ ανήκω στην Νέα Δημοκρατία, ο Σάββας ο Μελισσόπουλος στο ΚΙΝΑΛ αυτό τι σημαίνει; Ότι από πίσω είναι τα κόμματα; αυτές τις κακοήθειες τις διαδίδουν αυτοί που θέλουν να παραμείνει η πόλη μας πίσω στο χθες με παλαιοκομματικές αντιλήψεις , εξυπηρετώντας φυσικά και προσωπικά και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν κόμματα και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να καπηλευτεί όλη αυτή την προσπάθεια, που με ειλικρίνεια σας λέω την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ο κόσμος.

Ο κόσμος την αγκάλιασε αλλά κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων σας διαφωνούν, τι έχετε να πείτε;

Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, σίγουρα όμως όταν στήνεις μια ολόκληρη προεκλογική καμπάνια το 2019  για να πολεμήσεις το παλιό όπως κάποιοι έλεγαν και ξαφνικά γίνεσαι ένα με αυτό, για μερικές χιλιάδες επιχορηγήσεις ή μια θέση  Προέδρου ή Αντιδημάρχου, τότε σίγουρα δεν έχεις καμία θέση σε αυτήν την προσπάθεια μας.

Σας κατηγορούν τους επικεφαλής ότι έχετε μοιράσει θέσεις τι λέτε για αυτό;

Δεν σκεφτόμαστε όλοι  το ίδιο, οι μοναδικές θέσεις που έχουμε μοιράσει μεταξύ μας είναι η πολλή δουλειά. Όποιος θέλει να δουλέψει για τον τόπο μας είναι ευπρόσδεκτος, όποιος σκέφτεται όμως το πως θα ωφεληθεί  σε προσωπικό επίπεδο είτε οικονομικό, τότε απέχει πολύ μακριά από τις θέσεις μας και καλύτερα να μην μας πλησιάσει.  Δεν συμβιβαζόμαστε με μικροπολιτικές του τύπου , τι μας δίνεται για να είμαστε μαζί σας γιατί ο άλλος μας δίνει αυτά. Και φυσικά δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν.

 

Μπορεί ο κ. Μελισσόπουλος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας;

Ξέρετε κανέναν να έχει γεννηθεί Δήμαρχος; Ο Σάββας είναι ένας έντιμος άνθρωπος που γνωρίζει από δημόσια διοίκηση έχοντας ισχυρά ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), δεν είναι ισχυρογνώμων δηλαδή «ξερόλας»,  ξέρει να ακούει τους συνεργάτες του και φυσικά δουλεύει σκληρά θέλοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ελάττωμά του είναι ότι είναι τελειομανής  και καλοπροαίρετος με όλους τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να κουράζεται περισσότερο από ότι πρέπει.

Με λίγα λόγια αυτόν που βλέπεις αυτός είναι, δεν μασάει τα λόγια του και δεν υποκρίνεται, σπάνια προσόντα για πολιτικό. Αυτοί είναι και οι σημαντικότεροι λόγοι που πιστεύω ότι θα πετύχει στην προσπάθεια αυτή.

Κλείνοντας, ένα μήνυμα στους δημότες μας;

Μας αξίζουν περισσότερα, η πόλη μας αξίζει περισσότερα,  από πόλη με τα χίλια χρώματα γίναμε η πόλη με τα χίλια και βάλε προβλήματα.  Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ενεργή  συμμετοχή στα κοινά.

Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον Δήμο μας, γιατί πραγματικά το αξίζουμε!!   

Η ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ