Βολές της Ομοσπονδίας Γονέων & κηδεμόνων ΑΜΘ κατά της κυβέρνησης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με βολές κατά της κυβέρνησης υποδέχεται την νέα σχολική χρονιά η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΘ  

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε όμως αντί για αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης που πάντα νιώθουμε οι γονείς και τα παιδιά μας αυτές τις μέρες, συσσωρεύεται η ανησυχία, η αγωνία και η ανασφάλεια για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία, οι οποίοι είναι ίδιοι και χειρότεροι με πέρυσι. Κι αυτό γιατί, παρόλο που στη χώρα μας καλπάζει η μετάλλαξη «Δ», που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και να πλήττει ιδιαίτερα τα παιδιά, τα σχολεία είναι εντελώς απροετοίμαστα.

Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι ένα τμήμα θα κλείνει αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, ενώ δε θα γίνεται τηλεκπαίδευση. Γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ταχύτατη εξάπλωση του ιού (σύμφωνα με τους ειδικούς), αλλά και θα οδηγήσει τους μαθητές σε τεράστια γνωστικά κενά, αφού οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να προχωρούν την ύλη σε τάξεις που θα απουσιάζουν πολλοί μαθητές. Άρα, οδηγούμαστε σε τρίτη χρονιά συσσωρευμένων γνωστικών κενών.

Στην συνέχεια η Ομοσπονδία κάνει αναφορά στην έλλειψη προσλήψεων για την καθαριότητα, στην μη εξεύρεση χώρων για αραίωση των μαθητών σε όλους τους δήμους, καμμία πρόβλεψη για υγειονομική πρόληψη με ευθύνη του ΕΟΔΥ και τέλος στην μη πύκνωση των δρομολογίων κατά την μεταφορά των μαθητών για να καταλήξει αναφέροντας ότι στην Ξάνθη για δεύτερη χρονιά η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής γίνεται με κοντέινερ σε αυλές νηπιαγωγείων και δημοτικών, ενώ τρία τμήματα νηπιαγωγείων στεγάζονται σε αίθουσες δημοτικών παιδικών σταθμών. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για άλλη μια χρονιά ετοιμάζεται να λειτουργήσει σε άθλιες συνθήκες, με παιδιά, εκπαιδευτικούς και υπόλοιπο προσωπικό παστωμένους σε ελάχιστα τ.μ. και «αξιοποίηση» των διαδρόμων και στις Κρηνίδες στην Καβάλα το σχολικό συγκρότημα συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα, που απειλούν την ασφάλεια των μαθητών και οι γονείς για την ώρα συνεχίζουν να λαμβάνουν υποσχέσεις, οι τελευταίες από την Περιφέρεια, χωρίς να λύνονται στην πράξη όσα έχουν επισημάνει.