ΑΝΤΙ – ΔΕΛΤΙΟ – ΣΑΤΥΡΑ – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τσέπελης, η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και το περιβάλλον του

Τελικά ο δήμαρχος δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρει στα Δελτία Τύπου,  το αμέριστο ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

Έτσι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που είναι η 5η Ιουνίου αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές με πράξεις, σε υπέρμετρο βαθμό, (Αυτό δεν γνωρίζουμε που κολλάει και ούτε θα το σχολιάσουμε),  και το περιβάλλον αποτελεί πρώτη προτεραιότητά του, σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωσή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι έχουν την ευθύνη και προφανώς εννοεί εκτός από τον ίδιο αφού όπως μαθαίνουμε με το ΦΥΣΙΣ, μάλλον δεν τα πήγε καλά με το περιβάλλον,  έτσι λοιπόν, για μία ημέρα, ο δήμος της Ξάνθης, με αρχηγό τον Μ. Τσέπελη, ενεργοποιήθηκαν οι διάφορες συλλογικότητες και με μια σακούλα στο χέρι, άρχισαν να καθαρίζουν τους δρόμους αυτός και  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κύριος Μπαντάκ. Αυτός  μάλιστα πήρε δύο σακούλες για να δικαιολογήσει και τον μισθό του.

Μάλιστα μίλησε για πολιτισμό για καθαρό περιβάλλον. Ξέχασε να πει ψηφίστε με, γιατί δεν έχει ανάγκη τις ψήφους των Ξανθιωτών.

Άρα, αφού ο κ. Μπαντάκ και ο Μ. Τσέπελης δεν χρειάζονται τις ψήφους των Ξανθιωτών γιατί  φροντίζουν άλλοι για να εκλεγούν, είπαν να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος,  πήραν από μια σακούλα απορριμμάτων πράσινη παρακαλώ για να είναι ασορτί με την ημέρα και βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να την καθαρίσουν έτσι για να αποδείξουν στον Μελισσόπουλο, κυρίως για να του την σπάσουν, ότι μπορεί τα κλειστά γυμναστήρια να είναι έτοιμα να πέσουν από την εγκατάλειψη, αλλά οι δρόμοι θα είναι καθαροί … ένεκα η μέρα περιβάλλοντος.

Μάλιστα ο δήμαρχος της Ξάνθης, προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, σε μία νύχτα ή μέρα, δεν είμαστε σίγουροι, δημιούργησε Μονάδες επεξεργασίας ΧΥΤΥ και έστησε σε μία νύχτα έτσι μας είπαν, 30 γωνιές ανακύκλωσης, αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα, αλλά Τσέπελης είναι αυτός,  ξέρει ποιο καλά να  «γωνιάζει» τις γωνίες και να τις μετατρέπει σε γωνίες ανακύκλωσης. Προφανώς εννοεί ότι σκουπίδια μαζέψουν αυτός και ο Μπαντάκ, θα τα αδειάζουν στην γωνία του δημαρχείου που σύμφωνα με πληροφορίες η μία γωνία ανακύκλωσης θα είναι η δεξιά γωνία του δημαρχείου εκεί που παρκάρει το τζιπ του.

Ναι για το υπηρεσιακό τζιπ μιλάμε αλλά ελέω … όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω το μετέτρεψε σε ΙΧ.

Καημένε Ξανθιώτη πλήρωνε τις βόλτες του δημάρχου σου καθώς και των φίλων του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ για να μην αδικήσουμε τον δήμαρχο, είδαμε λίγο ποιο προσεκτικά την ανακοίνωση του και τελικά δεν θα πειραχτεί το πάρκινγκ του δημοσίου ΙΧ αυτοκινήτου και οι γωνιές της ανακύκλωσης θα στηθούν περιμετρικά της πόλης.

Οπότε όπως καταλάβατε τα σκουπίδια μέσα από την πόλη θα τα μαζεύει αυτός και ο Μπαντάκ γύρω από την πόλη.

Απλά δεν μας λέει και την χρηστική πλευρά του όλου θέματος που είναι βέβαια απόρρητη, αλλά εμείς το μάθαμε.

Αν λοιπόν πάει τα σκουπίδια της ανακύκλωσης γύρω γύρω από την πόλη σε 30 σημεία, θα δημιουργήσει ένα τοίχος και θα μας προστατεύσει από τους οχτρούς τους εξωτερικούς.

Έτσι και αλλιώς τους οχτρούς τους έχουμε μέσα στην πόλη δεν χρειαζόμαστε άλλους.

Τι θέλουμε να πούμε;

Μα το ΚΙΕΦ που μιλά για την καταπάτηση της συνθήκης της Λωζάνης και οι γκρίζοι Λύκοι που θέλουν την Ξάνθη πράσινη και διχοτομημένη σαν το Κόσσοβο, είναι μέσα στην πόλη άρα η πόλη κινδυνεύει από τους όξω οχτρούς, για μέσα δεν χρειαζόμαστε έχουμε δικούς μας, τους απέξω δεν θέλουμε. Οπότε με αυτήν την απόφαση του δημάρχου, αφού θα δημιουργήσουμε ένα τοίχος ανακυκλώσουν σκουπιδιών, δεν θα μπορέσουν να έρθουν ξένοι οχτροί και θα μείνουμε με τους κολλητούς μας οχτρούς.

Τώρα αν έρθει να γιορτάσει μαζί μας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο πρόξενος της Κομοτηνής δεν το ξέρουμε.

Αυτήν όμως την δουλειά, όπως όλοι γνωρίζουμε την πήρε στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια του Τσέπελη ο Οντέρ.

Αυτός ντε που στην Προύσα μιλούσε για την μητέρα πατρίδα εννοώντας την Τουρκία και που έβλεπε εχθρούς της Τουρκίας από τον Έβρο μεριά και δυτικά και μετά που πέρασε αυτός δυτικά γιατί η Προύσα είναι ανατολικά του Έβρου και ξανακάθισε στην θέση του δημάρχου Ιάσμου και πληρώνεται από αυτούς που θέλει να στείλει πεσκέσι στην αγγαλιά της Άγκυρας; Καταλάβατε για ποιόν μιλάμε.

Ε αυτό το καλόπαιδο πρόλαβε τον Τσέπελη και κάλεσε τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, τον φίλο Τσαβούσογλου που του έκανε το τραπέζι στα Θάμνα και τα πλήρωσαν οι Ιασμιώτες, δεν τα πλήρωσαν; θα σας γελάσω, ε αυτός λοιπόν, για να αποδείξει σε όλον τον κόσμο και τον ντουνιά ότι λόγω πολυπληθισμικότητος ή εν πάση περίπτωσή είπε και κάλεσε τον Τσαβούσογλου λέει στον Ίασμο στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας, μαζί με τον Νίκο Δένδια και τον ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας για να βάλλουν λέει από μία κοτρόνα πολυπολιτισμικότητας στον Ίασμο  τύπου Ιλχάν, του αλλουνού αστεριού ντε της μειονότητας, που είναι μεν βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου αλλά μεταφέρει τα προβλήματα της Θράκης στον Τούρκο Υπουργό των Εξωτερικών για να του τα λύσει καταπατώντας το Σύνταγμα της Ελλάδος στο οποίο έχει υποτίθεται ορκιστεί, αλλά μάλλον την ώρα που ορκιζόταν στο σύνταγμα της Ελλάδος σταύρωσε τα δάχτυλά του πίσω από την πλάτη του και έτσι ο όρκος δεν πιάνει, για αυτό λοιπόν συμφωνεί ως Έλληνας Βουλευτής ότι η Τουρκία και ο ΥΠΕΞ της, έχει το δικαίωμα λίγο, όσο πατάει η γάτα, να παραβιάζει το σύνταγμα, που ο ίδιος σαν βουλευτής είναι ο θεματοφύλακάς του, κατακαημένη Θράκη τι σούμελε να πάθεις.

Κατά τα άλλα η 5η Ιουνίου είναι παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και για να την τιμήσει ο δήμος Ξάνθης, έκανε όλα όσα προαναφέραμε στο Δελτίο Τύπου του που μεταξύ μας σε άλλου φίλους του των ΜΜΕ το χρυσοπληρώνει και εμάς μας έχει στην … ανακύκλωση της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος γιατί δυστυχώς του λέμε αυτά που του λέμε.

Μάλλον ο δήμαρχος και η κρητική που του ασκείται από λίγους ευτυχώς δημοσιογράφους, είναι μαλωμένος, ενώ οι υπόλοιποι έγιναν «κολλητοί» του και δεν γνωρίζουμε ιδίοις όμασι αν ο Μ. Τσέπελης ανταποδίδει αυτήν την αγάπη με αναθέσεις, πληρωμή των Δελτίων Τύπου όπως προβλέπετε, με δημοτικές διαφημίσεις και πάει λέγοντας.

Αλλά ας μην έχουμε παράπονο ο άνθρωπος θα στήσει 30 γωνιές ανακύκλωσης περιμετρικά της πόλης. Λίγο τόχεις;

Κοτζάμ δυο χρόνια στην διοίκηση του δήμου Ξάνθης, κουράστηκε ο άνθρωπος να εκπονήσει αυτήν την σχεδιάρα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και αυτό μόνο για σήμερα.

Αύριο;

Ε αύριο θα έχει μία άλλη παγκόσμια ημέρα π.χ.  για το γάλα. Το πολύ πολύ να πάρει καμμιά κατσίκα να την αρμέξει στην κεντρική πλατεία και να δείξει στον κόσμο ότι τιμά την παγκόσμια ημέρα του γάλακτος.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ.

Μα καλά για ποιόν τα λέει αυτός δεν είναι δήμαρχος; Αυτός δεν θα οδηγήσει στην 5η Μαΐου τον δήμο Ξάνθης; Γιατί σώνει και καλά να την πάει στην 5η Μαΐου, ας την πάει στην 6η.

Δηλαδή για να τιμήσουμε το περιβάλλον πρέπει να το κάνουμε την 5η Ιουνίου και όχι κάθε μέρα;

Τι τρελά πράματα λέω πρωί πρωί.

 

Η  παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, είναι κάθε χρόνο, μόνο η αφορμή,  για να αναλογιζόμαστε όλοι μας την ευθύνη που έχουμε,  απέναντι στις νέες γενεές.

Εννοείτε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη γιατί την μοναδική φορά που πήρε την ευθύνη για το περιβάλλον με την υπόθεση ΦΥΣΙΣ άσε καλλίτερα. Για αυτό λοιπόν έχοντας την επίγνωση της ευθύνης ζητά από όλους τους άλλους την ευθύνη για τοι περιβάλλον.

Με πράξεις και όχι με λόγια, πρέπει κάποια στιγμή να οδηγηθούμε στην 5η Ιουνίου,  με εορταστικές εκδηλώσεις, που θα τοποθετούν τις ουσιαστικές πράξεις των ανθρώπων, στην προστασία  και ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Αυτό ακριβώς λέμε δήμαρχε. Άσε τα λόγια και πιάσε τις πράξεις.

Για τον Δήμο Ξάνθης, το περιβάλλον αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και καθορίζει την ποιότητα της ζωής και τον πολιτισμό των πολιτών μας.

Η αναστροφή της σημερινής δυσοίωνης πορείας, είναι στο χέρι μας και όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.

Η ενεργοποίηση φορέων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων με εθελοντική δράση είναι διαχρονικά μια πρώτη προσέγγιση για την αφύπνιση της κοινωνίας και ο δρόμος που δείχνει ότι οι συνεργασίες και η κοινή πορεία, είναι δυνατόν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Το ενδιαφέρον του Δήμου Ξάνθης, σε πρακτικό επίπεδο, ενεργοποιεί στην περιοχή τις δράσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, με δημιουργία μονάδων  επεξεργασίας και ΧΥΤΥ, ενώ περισσότερες από 30 γωνιές ανακύκλωσης, με την αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σχεδιάστηκαν και θα εγκατασταθούν, στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχεδιασμό, προχωράμε μπροστά, με τη βοήθεια των υπέροχων ανθρώπων της Ξάνθης,  που αποδεικνύουν καθημερινά τις ευαισθησίες τους και την περιβαλλοντική τους συνείδηση, ώστε να  παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, τους  πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.