Τα παιδιά τι σας φταίνε;

«Όσο για το χθεσινό “περιστατικό” στην κεντρική πλατεία, θα πω το εξής: Αυτό ήταν ένα μεγάλο άντε παρατήστε μας, από τον κόσμο, που πλέον έχει κουραστεί παρά μα πάρα πολύ»!

 

Γράφει ο Βασίλης Παυλικιάνος

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί την “πανδημία”, τον τελευταίο χρόνο βαφτίστηκε ατομική ευθύνη, με αυτό να σημαίνει ότι όποιος δεν τηρεί να μέτρα, θα τρώει βαριά πρόστιμα.

Κλείσατε επιχειρήσεις, αφήσατε κόσμο άνεργο πεταγοντάς του ψίχουλα για να ζήσει.

Ανοιγοκλείνετε τα σχολεία θαρρείς και είναι η πόρτα του ψυγείου σας ενώ από τις πολλές κωλοτούμπες σας, έχουν ζαλιστεί και οι πέτρες!

Μας έχετε κλεισμένους μέσα με τις μετακινήσεις να απαγορεύονται, ενώ ζητάτε τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων ακέραια.

Μας έχετε να στέλνουμε SMS για να βγαίνουμε έξω μια βόλτα με τα παιδιά μας θαρρείς και είμαστε τίποτα καταδικασμένοι δολοφόνοι.

Μας έχετε κάνει να κοιτάμε κάθε τρεις και λίγο το ρολόι, γιατί “πρέπει” να φύγουμε από το σπίτι της γιαγιάς στις εννιά παρά, για να προλάβουμε να είμαστε σπίτι μας στις 9.

Μας έχετε κάνει να αλλάζουμε δρόμο όταν βλέπουμε αστυνομία, θαρρείς και είμαστε καταζητούμενοι!

Μας έχετε με έγγραφα μετακίνησης ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!!! Αυτό ας μας το εξηγήσει κάποιος Πανεπιστήμονας της κυβέρνησης ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!

Μας έχετε απαγορεύσει τις μετακινήσεις σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 2 χιλιομέτρων. Δηλαδή αν θέλω να πάρω τα παιδιά μου μια βόλτα στο βουνό η στη θάλασσα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ γιατί θα φάμε πρόστιμο!

Ας πάμε τώρα στο μεγάλο θέμα.

Εμείς, είμαστε μεγάλοι, ενήλικες.

Θα σφίξουμε τα δόντια και θα το περάσουμε, όπως το περάσαμε όλο από την αρχή.

Τα παιδιά μας όμως τι σας φταίνε και κλείνετε πάλι τα σχολεία;

Τα έχουμε κλεισμένα μέσα σε 4 τοίχους εδώ και μήνες.

Η μόνη τους διέξοδος είναι πλέον να παίζουν λίγο κάτω στην αυλή μετά το σχολείο με τους συμμαθητές τους, και εσείς, ενώ είναι όλα μια χαρά τα ξανακλείνετε χωρίς να εξηγήσετε. ΓΙΑΤΙ;;; Τα ξαναβάζετε να κάτσουν μπροστά από μια οθόνη να χαιρετιούνται από μακριά ελέω της αδυναμίας  σας να αντιληφθείτε την ζημιά που προκαλείτε στα παιδιά.

Έχετε βρε φωστήρες καμιά ιδέα τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ψυχική τους υγεία;

Πως θα του εξηγήσω εγώ και ο κάθε “εγώ”  γονιός, ότι για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα πρέπει να είναι σπίτι;

Πώς θα του εξηγήσω ότι δεν θα βλέπει πια στο σχολείο τους φίλους του;

Πώς θα κάνω την ζωή τους πιο όμορφη αν δεν μπορώ να τα πάω μια βόλτα κάπου; Δεν περπατάμε πλέον έξω, γιατί βόλτα για περπάτημα, δεν γίνεται φορώντας το φίμωτρο!

Όσο για το χθεσινό “περιστατικό” στην κεντρική πλατεία, θα πω το εξής: Αυτό ήταν ένα μεγάλο “άντε παρατήστε μας” από τον κόσμο, που πλέον έχει κουραστεί παρά μα πάρα πολύ!

Δεν λέω ότι κάνανε καλά. Απλά έτσι εξήγησα αυτήν την αντίδραση του κόσμου. Τραβήξαμε πολλά, δεχτήκαμε την κατάσταση και για άλλη μια φορά βάλαμε πλάτη όλοι εμείς και τα παιδιά μας, χωρίς αυτό να είναι αποτελεσματικό.

Τα παιδιά μας όμως, δεν φταίνε σε τίποτα. Καλό θα είναι από δω και πέρα, για όσο ακόμα κρατήσει αυτός ο παραλογισμός, ας φροντίσουμε όλοι, τα παιδιά μας, όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί η σωματική υγεία τους, ξεκινάει από την ψυχική, όπως και η δική μας.

Δεν θέλουμε άλλη προστασία πια, μπορούμε και μόνοι μας!!!

Φτάνει!

Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.