Οι δηλώσεις Μέρκελ για έλλειψη εμβολίων βάζει φωτιά στον τουρισμό της Ελλάδας;

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο Τουρισμός και σχεδόν το 50% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, προέρχεται από τον τουρισμό. Κακώς βέβαια αλλά συμβαίνει.

Η Ελλάδα βίωσε τον μαρασμό του Τουρισμού, το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χώρα μας να δανείζεται υπέρογκα ποσά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων,  όπου, ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα δανεικά πρέπει να επιστραφούν.

Δυστυχώς όμως για την βαριά μας βιομηχανία, οι δηλώσεις της Μερκελ που λένε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες για να προμηθευτεί τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων και αν αυτό συμβεί σε χώρες όπως η Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες μεγάλες χώρες που έχουν τουριστικό προορισμό την Ελλάδα, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι και φέτος το τουριστικό μας προϊόν θα πάθει «ζημιά».

Είναι κατανοητό ότι όσο καθυστερεί ο εμβολιασμός των Ευρωπαίων η βαριά μας βιομηχανία που είναι ο τουρισμός, θα δεχτεί ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα.

Μήπως λέμε τώρα αυτοί που καθορίζουν την οικονομική πολιτική της χώρας μας, να στρέψουν την οικονομία και σε άλλους «ατραπούς» για να μην στηρίζεται η Εθνική μας οικονομία μόνο στον τουρισμό;

Μήπως λέμε τώρα – σημειώνουμε ότι δεν έχουμε γνώσεις οικονομίας – αλλά βλέποντας ότι αν ακόμη μία χρονιά η «ναυαρχίδα» της οικονομίας που είναι ο τουρισμός, δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα σαν το περσινό, σίγουρα τότε θα έχουμε δράματα.

Η κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες άφησαν τον πρωτογενή τομέα στο έλεος του Θεού, μήπως είναι καιρός να ξαναμπεί στην παραγωγική διαδικασία ο μόνος παραγωγικός κλάδος που διαθέτει γνώσεις, εξοπλισμό και τεχνογνωσία;

Μήπως ήρθε η ώρα να στηριχθεί;