Η πολιτεία αντί να προστατεύει τους αστυνομικούς από τον κορωνοιο, καλύτερα να προστατεύει θεσμικά την ζωή τους

Με αφορμή τα γεγονότα που προηγήθηκαν της «γιορτής» του Γρηγορόπουλου, αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από αναρχικούς με μαχαίρια και κατέληξαν βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο και ο μέσος πολίτης αναρωτιέται ότι για να φτάσει ο κακοποιός δίπλα στον αστυνομικό και να τον τραυματίσει με μαχαίρι, ή με ρόπαλο,  ο αστυνομικός άραγε γιατί δεν έβγαλε το όπλο του και εφόσον δέχθηκε επίθεση με όπλο κατά της ζωής του, να πυροβολήσει τον κακοποιό;

Δυστυχώς, την ώρα που συμβαίνουν αυτά, το υπουργείο πουλώντας φτηνή πολιτική, αναφέρει ότι ξόδεψε 3,8 εκατομμύρια ευρώ για να προστατεύσει τους αστυνομικούς από τον κορωνοιό.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ σπεύδει με παρρησία να δηλώσει ότι προστατεύει το προσωπικό του από την πανδημία, εξακολουθεί και τους αφήνει θεσμικά απροστάτευτους όταν δέχονται επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια από  κακοποιά στοιχεία που έχουν σκοπό να αφαιρέσουν την ζωή τους χωρίς αυτοί να έχουν το δικαίωμα, παρόλο τον ατομικό οπλισμό που διαθέτουν – μάλλον για διακοσμητικό στοιχείο – δεν έχουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουν ούτε καν για την αυτοάμυνά τους. Αν κάποιος αστυνομικός βρεθεί σε κίνδυνο και κάνει χρήση του όπλου του, τότε μπλέκει σε έναν κυκεώνα ανακρίσεων που θα είναι τυχερός αν δεν πάει φυλακή. Είναι όμως δεδομένο ότι θα χάσει την δουλειά του.

Για τέτοιου είδους προστασία των αστυνομικών μιλάμε.

Κατά τα άλλα το υπουργείο τους προστατεύει από την πανδημία.

Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της αστυνομίας, συνεχίζεται ο εφοδιασμός των αστυνομικών Υπηρεσιών με υγειονομικό υλικό.

Δηλαδή ο πολίτης που πληρώνει και για αυτό τον σκοπό τους φόρους,  πρέπει να πει μπράβο στο Υπουργείο, την στιγμή που έκανε το αυτονόητο;

Αν είναι όμως για τεστ κατά του κορωνοιού, τους Ξανθιώτες αστυνομικούς, τους στέλνει στην Θεσσαλονίκη για να το κάνουν και μετά να αναλάβουν υπηρεσία, την στιγμή που αδυνατεί να συνεννοηθεί με το νοσοκομείο της Ξάνθης – άλλο βιλαέτι, άλλου υπουργείου αυτό.

Τελικά στην Ελλάδα της «φαιδράς πορτοκαλαίας», οι πολίτες ή οι εργαζόμενοι για το κράτος, θα πρέπει να επιχαίρουν για το αυτονόητο.

Σε αυτή την λογική, το υπουργείο προστασίας του πολίτη προφανώς για να δείξει ότι νοιάζεται για το προσωπικό του έβαλε τις υπεύθυνες υπηρεσίες των δημοσίων σχέσεων στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να γνωστοποιήσουν ότι η υπηρεσία λαμβάνει μέτρα προστασίας του προσωπικού της κατά της πανδημίας.

Με λίγα λόγια η ανακοίνωση αναφέρει ότι η υπηρεσία έδωσε 3,8 εκατομμύρια ευρώ για να δοθούν στους αστυνομικούς υλικά προστασίας από την πανδημία, αλλά τα ουσιώδη που αφορούν την ατομική τους ασφάλεια και την θεσμική θωράκιση της, τα θάβει κάτω από το χαλί.

Εύλογο είναι να αναρωτηθεί ο πολίτης, που πληρώνει φόρους γιατί κοινοποιείται κάτι τέτοιο, όταν αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το υπουργείο για τους εργαζόμενους, που φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος μπορεί το υπουργείο να προστατεύει το προσωπικό της αστυνομίας από την πανδημία, όμως τους αφήνει θεσμικά απροστάτευτους όταν δέχονται επίθεση με μαχαίρια και λοστούς από κάθε λογής αναρχικά και κακοποιά στοιχεία.

Αλήθεια μήπως το υπουργείο προτίθεται να θωρακίσει τους ανθρώπους του νόμου με το δικαίωμα χρήσης του ατομικού τους οπλισμού για αυτοπροστασία; Ή μήπως η πολύ δημοκρατία του Χρυσοχοΐδη δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο;

Τελικό συμπέρασμα, το υπουργείο προστασίας του πολίτη μπορεί ανώδυνα να «προστατεύει» τους αστυνομικούς από την πανδημία πληρώνοντας για αυτό από τα λεφτά των φορολογουμένων και καλά κάνει,  αλλά για την προστασία της ζωής των αστυνομικών, δεν δίνει φράγκο