Όταν το κόμμα δεν σέβεται τα τοπικά στελέχη, θα σεβαστεί τους πολίτες; Παραίτηση βόμβα της αντιπροέδρου ΝΟΔΕ Ξάνθης

Τελικά τι συμβαίνει στην ΝΟΔΕ Ξάνθης;

Στις 24 Αυγούστου γράψαμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην ΝΟΔΕ Ξάνθης.  https://www.xanthitimes.gr/2020/08/24/ti-symvainei-stin-node-xanthis-giati-vgainoyn-machairia/ Από τότε πολύ νερό έπεσε στο αυλάκι και αφού παραιτήθηκαν πρόεδροι και γραμματείς, τα κεντρικά αποφάσισαν να τοποθετήσουν πρόεδρο τον κ. Πυλαρινό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την επιστολή της αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ κυρίας Ελένης Σισμάνη προς στον ΜΑΧΗΤΗ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κυβερνών κόμμα δεν σέβεται τους τοπικούς μηχανισμούς που το ανέδειξαν στην κυβέρνηση.

Ποιο συγκεκριμένα η κυρία Σισμάνη αναφέρει ότι δεν έγινε κανένα ΔΣ των μελών του κομματικού οργάνου για την τοποθέτηση προέδρου και ότι ο κ. Πυλαρινός τοποθετήθηκε ως «διάττων αστέρας» και η ίδια ως αντιπρόεδρος δεν ρωτήθηκε καν – όπως τουλάχιστον λέει η κοινή λογική, όταν δεν υπάρχει πρόεδρος σε έναν οργανισμό, τα καθήκοντα ασκεί ο αντιπρόεδρος, πράγμα που δεν γνώριζαν,  έως ότου γίνουν οι προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προεδρείου, για να καταλήξει λέγοντας .

Αν ρωτούσαν την αντιπρόεδρο και δήλωνε ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου, τότε στην συνεδρίαση να αποφασιζόταν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται από την επιστολή ότι δεν έγινε.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Όταν το κόμμα κεντρικά δεν σέβεται τις τοπικές οργανώσεις και τα μέλη της, που είναι οι γέφυρες μεταξύ τις κοινωνίας και της κυβέρνησης, είναι σαν να μην σέβεται τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.

Αναφέρει σχετικά η κα Σισμάνη: Νιώθω, λοιπόν, ότι δεν έχω καμία θέση σε μια οργάνωση, που δε γνωρίζει ποιος είναι ο Αντιπρόεδρος της. Δεν έχω καμία θέση, σε μια οργάνωση, που αφού μαθαίνει ποιος είναι ο Αντιπρόεδρος της, δε διορθώνει το αρχικό λάθος, εάν υπήρχε λάθος. Αφού λοιπόν για εσάς, δεν είναι σοβαρό να διορθώσετε τα λάθη σας, αφού αγνοείτε τα μέλη της ΝΟΔΕ και δεν κάνετε τον κόπο, να δικαιολογήσετε την εμμονή στη λανθασμένη απόφαση σας, σας καταθέτω την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος και μέλος του συμβουλίου της ΝΟΔΕ Ξάνθης».