Η αναποτελεσματικότητα, η δήθεν παρέμβαση και ο εμπαιγμός!»

 

Από το γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ εκδόθηκε σήμερα (8/12) δελτίο τύπου με το οποίο δημοσιοποιείται το «υπόμνημα» που απέστειλε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με σκοπό «τη στήριξη των Ελλήνων καλλιεργητών πατάτας που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού» και με το οποίο ζητά «να εξεταστεί η δυνατότητα να χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς πατάτας».

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου γίνεται εύκολα κατανοητός ο εμπαιγμός και η επιλογή της ήσσονος προσπάθειας (της πιο τεμπέλικης, στην καθομιλουμένη) από τον Περιφερειάρχη και την διοίκησή του. Όποιος διαβάσει το «υπόμνημα» διαπιστώνει ότι πρόκειται για μία χλιαρή και άνευρη επιστολή! Άλλωστε υπόμνημα έκτασης … 348 λέξεων … δεν μπορεί να είναι υπόμνημα!

Επίσης, οφείλουν στην διοίκηση της Περιφέρειας να αντιληφθούν ότι δεν είναι εκπρόσωποι ενός συλλόγου ή ενός απλού φορέα. Είναι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, η οποία έχει στην πλήρη αρμοδιότητα και στην ευθύνη της τα αγροτικά θέματα. Για αυτό δεν αρκούν τέτοιου είδους χλιαρές επιστολές, οι οποίες επικαλούνται κάποια λίγα στοιχεία της Διευθύνσεως Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δράμας και της σχετικής Ο.Π. Διεκδίκηση σημαίνει να πρωτοστατήσουν, να ασκήσουν πίεση, να τεκμηριώσουν ουσιαστικά και όχι να περιορίζονται σε συνοδευτικό ρόλο των αγροτικών οργανώσεων που εκ του ρόλου τους μπορούν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Άλλωστε, δυστυχώς και στις άλλες περιπτώσεις η διοίκηση της Περιφέρειας είναι απούσα. Απούσα ήταν π.χ. στο θέμα των σπαραγγιών του Νέστου, όπου εκ των υστέρων έμαθε τι έγινε! Απούσα είναι και στο θέμα των επιτραπέζιων σταφυλιών της Καβάλας, όπου μετά από αναβολές το θέμα κινδυνεύει να «βαλτώσει»!

Απούσα είναι και σε άλλες περιπτώσεις που ούτε καν κατάλαβαν ο Περιφερειάρχης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης κι Έβρου και οι θεματικοί το τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν!

Είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τον Περιφερειάρχη και την διοίκησή του να αφυπνιστούν και να αναλάβουν το ρόλο και τις ευθύνες τους χωρίς άλλες ολιγωρίες!

Ενώ απευθυνόμενοι προς τους παραγωγούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως από την πλευρά μας αναδεικνύουμε τα ζητήματα τους με όποιο τρόπο μπορούμε.

Δυστυχώς, όμως, η ΑΜΘ έχει την ατυχία να διοικείται από την ομάδα του Χρήστου Μέτιου, δηλαδή από ένα σύνολο ανθρώπων που δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν τα δύσκολα που πλήττουν την περιοχή μας.