Οφείλω να σημειώσω ότι η παράταξη του Γ. Παπαχρόνη με εξέπληξε με την στάση της δίπλα στην νηπιαγωγό Δέσποινα Παρτσαλίδου η οποία στοχοποιήθηκε από το βαθύ κράτος που βαδίζει παράλληλα με το μακρύ χέρι της Άγκυρας στην Θράκη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην παράταξη “Αγάπη για την Ξάνθη μας” στην εμφανή προσπάθεια στήριξης της ειρηνικής συνύπαρξης της μειονότητας με την πλειονότητα και ελπίζουμε το “βαθύ κράτος” που ανδρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη, να βάλλει έστω και για μία φορά, το δίκιο της Θράκης σε προτεραιότητα.

Α.Π.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Θράκη: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικός που αρνήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα σε νηπιαγωγείο

Το δίκιο της μέσω των αρμόδιων Υπουργών και Της ΠτΔ προσπαθεί να βρει μια νηπιαγωγός από την Ξάνθη την οποία έχουν παραπέμψει το Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή αρνήθηκε να εφαρμόσει το πρόγραμμα «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης»
Μάλιστα όπως καταγγέλλει η ίδια, η υπόθεση της δεν εξετάστηκε εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος με αποτέλεσμα όλη αυτή η ιστορία να την έχει ισοπεδώσει ψυχολογικά.

Τι είναι αυτό το πρόγραμμα;

Αυτό που προέβλεπε, ΒΟΗΘΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ, δήθεν για να βοηθάει τα μουσουλμανάκια στην μητρική τους γλώσσα, Στην ουσία, ήταν μια απόπειρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να κάνει ΔΙΓΛΛΩΣΣΑ τα νηπιαγωγεία.  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

Κανονικά αυτή η βοηθός νηπιαγωγού στα Πομακοχώρια, θα έπρεπε να μιλάει, ΠΟΜΑΚΙΚΑ και στα τσιγγανοχώρια ΡΟΜΑ… κλπ. Όμως,….
πρώτον, κανείς δε μπορεί να έχει πιστοποιητικό γνώσης τέτοιας γλώσσας διότι ΔΕ διδάσκεται
και δεύτερον και μόνο που αυτό το πρόγραμμα το ήθελαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΖΕΊΜΠΕΚ και κάποιοι άλλοι δείχνει ξεκάθαρα σε τι στοχεύουν…
Ανοιχτή επιστολή της εκπαιδευτικού Παρτσαλίδου Δέσποινας

Ξάνθη,15-6-2020

Προς
1. Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως
2. Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κώστα Τσιάρα
3. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Σακελλαροπούλου

Αξιότιμη Πρόεδρε της Δημοκρατίας και αξιότιμοι υπουργοί

Ονομάζομαι Παρτσαλίδου Δέσποινα και υπηρετώ ως νηπιαγωγός στο 2/θεσιο Νηπιαγωγείο Σελέρου Ν. Ξανθής .Στα μέσα Αυγούστου του 2019 παρέλαβα έγγραφο με ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ ΕΠ132 Α του Περιφερειακού Διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης κου Μπαντίκου Κωνσταντίνου, ότι παραπέμπομαι στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας σε παράνομη και καταχρηστική εντολή του κου Τσαχαλά Κωνσταντίνου, προϊσταμένου της γενικής διεύθυνσης σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, να επιτρέψω την είσοδο στους γλωσσικούς διαμεσολαβητές του προγράμματος “Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης” ενώ οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Σελέρου δηλώσαμε εγγράφως με το ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 41/5-11-2018 έγγραφο κατά λέξη τα ακόλουθα..

Δεν δυνάμεθα και επιπλέον δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΙΕΠ με ΑΔΑ 9 ΡΙΜ4653ΠΣ432 για τους παρακάτω λόγους

1. Διότι δεν έχουμε την έγγραφη απόφαση της Προϊσταμένης Αρχής για την τοποθέτηση των συνεργατριών.

2. Δεν έχουμε έγγραφη συναίνεση γονέων για την παρουσία των συνεργατριών στις αίθουσες διδασκαλίας.

3. Αδυνατούμε να αναλάβουμε την ευθύνη ,ως υπεύθυνες της τάξης, σε περίπτωση που η συνεργάτρια υποπέσει σε παράπτωμα κατά των μαθητών και σε περίπτωση δικού της ατυχήματος.

4. Αδυνατούμε να αναλάβουμε την ευθύνη κατά την οποία γονείς καταγγείλουν την παρουσία των συνεργατριών στις τάξεις.

5. Δεν συναινούμε και δεν επιθυμούμε στην καταγραφή του εκπαιδευτικού μας έργου από τρίτους που παρίστανται στην τάξη εκτός των θεσμικών μας οργάνων.

Παρακαλούμε κατόπιν των ανωτέρω ,να μας απαντήσετε εγγράφως για την παραμονή η όχι των συνεργατριών στις αίθουσες διδασκαλίας μας.

Αντί απαντήσεως στο ερώτημα μας, η υπηρεσία μας, μας επέβαλε αυταρχικά και αυθαίρετα την παρουσία των γλωσσικών διαμεσολαβητών στις αίθουσες μας στερώντας μας συνταγματικές ελευθερίες, καταπατώντας εργασιακά μας δικαιώματα, προσβάλλοντας την προσωπικότητα μας ως εκπαιδευτικούς και ως ανθρώπους με το να μας καταγράφουν καθημερινά το εκπαιδευτικό μας έργο χωρίς τη θέληση μας.

Κατόπιν της αρνήσεως μας ακολούθησαν απειλητικά και παραπλανητικά έγγραφα, απειλητικό εξώδικο από τον Πρόεδρο του ΙΕΠ κο Κουζέλη Γεράσιμο να συμμορφωθώ με τις εντολές της Πράξης διαφορετικά θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου.

Μετά το εξώδικο που στείλαμε δια μέσω των δικηγόρων μας στην υπηρεσία οι γλωσσικοί διαμεσολαβητές δεν επέστρεψαν στις τάξεις μας.

Στο πανελλήνιο συνέδριο της ΔΟΕ για τη μειονοτική εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 9-10-11 Μαΐου κατήγγειλα την παράνομη υλοποίηση του προγράμματος στο Νηπιαγωγείο μας και οι τοπικοί σύλλογοι Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ δεν πήραν θέση στις καταγγελίες μου και κράτησαν σιγή ιχθύος.

Λίγες μέρες μετά ο Περιφερειακός Διευθυντής Αν. Μακεδονίας -Θράκης κος Μπαντίκος Κωνσταντίνος διέταξε ΕΔΕ. την οποία διενήργησε ο κος Σαλπιγγίδης Ανδρέας, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, βάσει του εγγράφου 42379/Δ1/19-03-2019 του Υπουργείου Παιδείας.

Αποτέλεσμα της ΕΔΕ μετά από 7 μήνες που οι γλωσσικοί διαμεσολαβητές ήταν εκτός τάξης, υπήρξε η παραπομπή μου στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η πειθαρχική μου δίωξη έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου αλλά το Α τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης επιλέγει την τακτική της παράτασης του εργασιακού μου στιγματισμού και του πλήγματος της ψυχικής μου ακεραιότητας με την αναίτια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πειθαρχικής απόφασης.

Ως διωκόμενη έχω κάθε δικαίωμα προστασίας από το νόμο για την ταχύτερη ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς να καταλήγει εις βάρος μου η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, χωρίς να πλήττονται τα συμφέροντα μου, εργασιακά και προσωπικά και χωρίς να απειλείται η εργασιακή μου ασφάλεια.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από την πρόσφατη επίσκεψη της στην όμορφη και ακριτική Θράκη μας, σε δημόσια δήλωση της ανέφερε πως η Θράκη αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει στη δική μου περίπτωση. Οι πληγές και τα ψυχικά τραύματα από την ανήθικη τρομοκρατία που δέχτηκα, από την ψυχική κακοποίηση στον εργασιακό μου χώρο (mobbing), από την ηθική μου μείωση και υπονόμευση για την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος κατά βάση προαιρετικού, φυσικά και δεν επουλώνονται. Είναι εδώ μαζί μου και τα κουβαλάω καθημερινά για να μου θυμίζουν το μέγεθος της κατάχρησης εξουσίας που βίωσα τα τελευταία δύο χρόνια από τα θεσμικά μου όργανα και τώρα συνεχίζουν τα πειθαρχικά.

Η άρνηση μου για τη συμμετοχή μου στο πιλοτικό πρόγραμμα ήταν κυρίως για τον αυταρχικό και βίαιο τρόπο που επεβλήθη και όχι για τη φιλοσοφία που διέπει το ίδιο το πρόγραμμα. Η δεκαετής συνεργασία μου με τους γονείς και τα παιδιά της μειονότητας στηρίχτηκε τόσα χρόνια στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στον αλληλοσεβασμό και στην πεποίθηση ότι συνεργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο. Το καλό των παιδιών.

Επικαλούμαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβουν για την άμεση ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας και την αποστολή της πειθαρχικής απόφασης για να θέσω τέλος στην υπηρεσιακή μου στοχοποίηση, στην ηθική μου κηλίδωση, στο διασυρμό του προσώπου και της οικογένειας μου ,στον κοινωνικό και εργασιακό μου θάνατο.

Ως Ελληνίδα πολίτης ,περήφανη για αυτή τη χώρα που ανέδειξε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στη χώρα που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, αγωνιώ και αποζητώ τη διασφάλιση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου, γιατί ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά αποτελεί μια οντότητα αξία πλήρους σεβασμού.

ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ”

Δέσποινα Παρτσαλίδου

 η Μεγάλη Αξία μας,

Απέναντι στην Σκόνη των Τίποτας….

 

 

Και πως θα πεθάνεις;

Όρθιος;

Σκυμμένος;

Ή Προσκυνημένος;

 

H Ελλάδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας

τίμησε τα ιδανικά της τη χθεσινή ημέρα της λαμπρής γιορτής της.

Δυστυχώς η ελευθερία και η δημοκρατία είναι δύσκολο να μεταφερθούν

στο πνεύμα των ημερών μας.

Ένα πνεύμα που διαστρεβλώνει έννοιες και ξεθωριάζει μνήμες.

 Ένα πνεύμα που πλέκει ιστό να εγκλωβίσει όποιον ελεύθερα συλλογάται.

Η νηπιαγωγός Δέσποινα Παρτσαλίδου δίνει ένα αγώνα για το αυτονόητο,

αυτό που και ο νομοθέτης δεν προχωράει να οριοθετήσει πέραν του «προαιρετικού».

Δε θα πούμε αυτή η κοινωνία σε ποιους δίνει δικαιώματα και σε ποιους όχι.

Αυτό είναι διχαστικό και πρόκειται για μεγάλο ολίσθημα.

Θα πούμε μόνο ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε κοινωνία,

πρέπει να σεβόμαστε τα νομοθετήματά μας,

τόσο ως αρχόμενοι,

όσο και ως άρχοντες.

Εκτός και αν δε θέλουμε νομοθετήματα.

Ή δε θέλουμε να λεγόμαστε κοινωνία.

Δέσποινα Παρτσαλίδου,

συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σου

απέναντι στην παγερή αδράνεια

και την θανατηφόρα επανάληψη που παλαιού.

 

Με εκτίμηση

Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης