ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.

Με αυτήν την φράση ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Δημαρχόπουλου ξεκίνησε την συζήτηση φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» με τον Α. Παυλικιάνο στο XANTHI Channel το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σαφώς και η πολιτική, σημείωσε, επηρεάζει την οικονομία της Χώρας. Δυστυχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη και οι επιπτώσεις της τελευταίας πενταετίας δεν αλλάζουν.
Για να κινηθεί η οικονομία χρειάζονται κεφάλαια τα οποία θα έρθουν από έξω με δεδομένο ότι δεν γίνονται επενδύσεις. Όμως, λόγο της πολιτικής αστάθειας δεν επενδύουν ούτε οι Έλληνες επενδυτές με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν και οι ξένοι. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Άλλωστε γιατί κάποιος να επενδύσει όταν δεν θα έχει κέρδος; «Χρειάζεται σοβαρότητα, νηφαλιότητα και ένα σταθερό περιβάλλον. Αυτή είναι η συνταγή».
Κάνοντας αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ανέφερε ότι είναι με μια άλλη ρητορική που δεν αγγίζει την πραγματικότητα με δεδομένο ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να τα πληρώνουν όλα αυτά από τον επόμενο μήνα.
Κάνοντας αναφορά στην περίοδο 2013-14 ανέφερε ότι η Χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια κάτι που δυστυχώς δεν έγινε λόγω της εμμονής του κ. Τσίπρα να αναλάβει την διακυβέρνηση. «Σήμερα δυστυχώς μετά από τόσο καιρό βρισκόμαστε σε εκείνη την χρονική περίοδο ευελπιστώντας ότι το 2017 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης με την προϋπόθεση ότι οι κυβερνόντες θα αφήσουν τα κρατικίστικα μυαλά και όσο για αυτό που ακούγετε κατά κόρον δηλαδή, μείωση φόρων δεν μπορεί να σταθεί αν δεν περισταλούν οι δημόσιες δαπάνες, Όλα τα άλλα είναι παραμύθια».