ΦΩΤΟ: ΧΡΟΝΟΣ

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε την συμπεριφορά των μειονοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στον δήμο Ιάσμου, πρώην Δημάρχου Καδή Αχμέτ και του συμβούλου του Μεμέτ Ορτζιάν όταν στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στον Ίασμο ξεκίνησαν σε έντονο και επικριτικό ύφος  μία συζήτηση με τον δήμαρχο Οντέρ Μουμίν για το ποιος αισθάνεται ποιο Τούρκος και από ποιόν.

Μάλιστα ακούστηκε από τους μειονοτικούς συμβούλους ότι μπορεί η συνθήκη της Λωζάνης να λέει ότι είναι μουσουλμανική μειονότητα αλλά αυτοί αισθάνονται Τούρκοι.

Σαφώς και με  αυτές τις συμπεριφορές θα πρέπει να ασχοληθεί το νομικό κομμάτι της πολιτείας γιατί κατά την γνώμη μας δεν πρέπει να λέγονται δημόσια, σε δημόσιο χώρο όπου θεωρητικά το δημοτικό συμβούλιο συζητά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπεί και δεν χαράζει Εθνική Πολιτική.

Τώρα γιατί οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με περισσό θράσος απαίτησαν από τον δήμαρχο Οντέρ Μουμήν να δηλώσει όπως και αυτοί Τούρκος, μάλλον ο κ. Οντέρ τα είπε μαζεμένα στην Προύσα οπότε δεν θέλησε να πει περισσότερα.

Εκτός ποια αν όλο αυτό το πανηγυράκι μπροστά στις κάμερες ήταν απλά ένας «γυφτοκαυγάς» στην προσπάθεια του κ. Οντέρ Μουμίν να αποδείξει στα δικαστήρια ότι αυτός είναι και αισθάνεται Έλληνας Πολίτης και φταίνε οι δημοσιογράφοι που του βάζουν λόγια στο στόμα που δεν είπε.

Τώρα είναι βέβαια ότι η πολιτεία είναι απούσα από τα δημόσια πράγματα και τραβά το αυτί των Ελλήνων Πολιτών Χριστιανών το θρήσκευμα είναι μία πικρή πραγματικότητα.

Με τις υγείες μας.