Ελπίζουμε να μην δούμε την αστυνομία να έρχεται και να παίρνει τους μαθητές δεμένους χειροπόδαρα και με μάσκα για το σχολείο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Διαστάσεις τυφώνα παίρνουν οι αντιδράσεις των γονιών στην πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει ακόμη και τα νήπια με μάσκα στα σχολεία.

Με αυτό το σκεπτικό ιδρύθηκε και η σχετική ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πλέον ανοιχτά καλείτε ο κόσμος να μην συμμετάσχει σε αυτό που η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως με την δικαιολογία ότι το προτείνει η επιστημονική ομάδα, προτίθεται να εφαρμόσει ακόμη και στα νηπιαγωγεία. Αυτό  μάλλον ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Φυσικά και η πλειονότητα των γονιών δεν προτίθεται να στείλει τα παιδιά στο σχολείο κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Μάλιστα προγραμματίζεται και η σχετική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Τι είναι αυτό που ωθεί τους γονείς να αντιδρούν κατ αυτόν τον τρόπο;

Σαφώς και ενδιαφέρονται για την ασφαλή εκπαίδευση των παιδιών τους και φυσικά το ερώτημα παραμένει.

Είναι ασφαλής αυτός ο τρόπος;

Αν ναι, τότε γιατί όμως αντιδρούν οι γονείς;

Γιατί απλούστατα δεν πιστεύουν – ανεξάρτητα από τις θεωρίες συνωμοσίας – ότι τα βήματα της κυβέρνησης στις αποφάσεις περί κορωνοϊού, δεν είναι σταθερά και σίγουρα, κάτι που γεμίζουν με αμφιβολία κατά πόσον τα νήπια θα είναι ασφαλή με μία μάσκα στο πρόσωπο και έναν συγχρωτισμό που κακά τα ψέματα, κανένας δάσκαλος και νηπιαγωγός, δεν θα καταφέρει να τα κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας το ένα με το άλλο τα παιδιά.

Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση βιάζεται πολύ να ανοίξει τα σχολεία, ρισκάροντας την υγεία των παιδιών.

Το προηγούμενο με το άνοιγμα των συνόρων, πολύ βιαστικό, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ούτε στον τουρισμό αλλά ούτε και στην υγεία.

Μήπως η κυβέρνηση ανοίγοντας βιαστικά τα σχολεία βρει το δικό της πολιτικό Βατερλό;

Μήπως να επανεξετάσει τις θέσεις τις γιατί στην τελική δεν είναι μόνο το θέμα της υγείας αλλά ο οικογενειακός προγραμματισμός με ένα επιπλέον κόστος για την αγορά μάσκας στα παιδάκια δεν είναι ότι καλλίτερο αυτήν την περίοδο.

Άλλωστε, η εικόνα από την Βουλή των Ελλήνων που υπάλληλος μοιράζει δωρεάν μάσκες στους υψηλόμισθους βουλευτές, την ώρα που οικογένειες κλονίζονται οικονομικά, προκαλεί το κοινό αίσθημα και σίγουρα δεν τιμά την κυβέρνηση.

Άρα οι πολίτες έχοντας κατά νου το «στραπάτσο» με τον τουρισμό, τις εικόνες ντροπής που καταγράφονται από την πολιτική ελίτ περί συγχρωτισμού, το μοίρασμα δωρεάν μάσκες στους βουλευτές οδηγούν την σκέψη των πολιτών στο γεγονός ότι τα παιδιά τους, μιας και δεν υπάρχει κατασταλαγμένη μέθοδος να παρακολουθήσουν οι μαθητές με ασφαλή τρόπο τα μαθήματα τους, θα χρησιμοποιηθούν από το πολιτικό σύστημα, πιθανών ως πειραματόζωα.

Αλήθεια ποιος γονιός θα στείλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς να είναι βέβαιος ότι θα επιστρέψει υγιές;

Αλήθεια, πιστεύει η κυβέρνηση, σκεπτόμενη με την λογική του γονέα, ότι τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο;

Εκτός πια αν δούμε και αυτό το σκηνικό αλλά Ισπανία.

Δηλαδή που έμπαιναν οι αστυνομικοί στα κατασχεμένα σπίτια των πολιτών και τους πετούσαν στο δρόμο.

Αλήθεια μήπως κάποιοι στην κυβέρνηση σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο;

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να δούμε τις κλούβες των ΜΑΤ να οδηγούν σιδηροδέσμια και μασκοφορεμένα τα παιδιά στο σχολείο;

ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ