ΡΩΣΙΑ:  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ;

ΠΡΟΣ «ΦΙΛΟΥΣ» Γερμανούς, Ιταλούς, Ισπανούς και Μαλτέζους, αντέχουν το «αίμα»;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

(Σημείωση: Δεν γνωρίζουμε τα της διπλωματίας, απλά καταθέτουμε την δική μας προσωπική εκτίμηση).

Επειδή Το παιγνίδι με τα Ελληνοτουρκικά ξεκαθαρίζει όσο περνάει ο καιρός μιας και οι συμμαχίες που δημιουργεί η πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Μεσόγειο, παίρνουν εικόνα και αυτή μπαίνει πλέον ξεκάθαρα στο κάδρο, η ιστορία δεν θα τελειώσει αν δεν χυθεί αίμα.

Η Αμερική στην προκειμένη περίπτωση δεν ενδιαφέρετε με ποιόν θα παίξει το οικονομικό παιγνίδι μετά την εξαγωγή των πετρελαίων στην Μεσόγειο. Θα προτιμούσε την Τουρκία πέρα από τις θεωρίες περί διεθνούς δικαίου και τάχα μου στήριξης του δικαίου των Ελλήνων που ακούγεται από Αμερικάνικα χείλη.

Μακροπρόθεσμα η Αμερική θέλει να συνεργαστεί με έναν σταθερό εταίρο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της σε αυτήν την γωνιά της Ηπείρου και θα του πουλάει τα όπλα της γιατί θα πρέπει να προστατευτεί η «επένδυση» της και θα μείνει και στο ΝΑΤΟ χωρίς να φλερτάρει με την Ρωσία και το Ιράν. Αυτό έχει δείξει η μέχρι σήμερα παρουσία της σε κάθε γωνιά του Πλανήτη. Προηγείται όλων, το μελλοντικό οικονομικό «αλισβερίσι».

Πιστεύουμε ότι και πάλι μακροπρόθεσμα η Αμερική θα ακολουθήσει την ίδια τακτική και αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει κάτι ουσιαστικό από την Αμερική

Αν μπορεί το Ισραήλ, λόγω των στενών δεσμών που έχει με την Αμερική,  να ανατρέψει  την  στάση της Αμερικής υπέρ της Ελλάδος, στην λογική ότι είναι – θεωρητικά τουλάχιστον – στον συνασπισμό με την Ελλάδα; Δεν το γνωρίζουμε.

Την δε Ρωσία θα την ευνοούσε ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος γιατί έχει «δικαιώματα» συνεργασίας με την Τουρκία και φυσικά ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος θα κρατούσε κοντά της τους βασικούς της πελάτες – την Ευρώπη – σε αέριο και ενεργειακούς πόρους εμπλουτισμένο με τα κοιτάσματα που θα διαχειρίζεται η Τουρκία αν κερδίσει την παρτίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Άρα, ανεξάρτητα από το τι λέγετε, ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος θα ευνοούσε τα σχέδια της.

Την Ρωσία βέβαια, την βολεύει να παραμείνει και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο άσχετα με ότι και αν ακούγεται. Αν η ίδια η Ρωσία συντηρεί την ένταση στην Μεσόγειο για τον λόγο που προαναφέραμε, αυτό δεν το γνωρίζουμε, όμως, η αποστολή ερευνητικού σκάφους, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για να εντοπίσει τα Ελληνικά υποβρύχια για λογαριασμό της Τουρκίας, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Διότι όσο «φαγώνονται» Τούρκοι και Έλληνες, πετρέλαιο στην Μεσόγειο δεν βγαίνει, άρα όσο καθυστερεί ο πόλεμος, είναι και αυτό καλό για την Ρωσία γιατί αυτή θα πουλάει στην Ευρώπη φυσικό  αέριο.

Αυτά για τους Ρωσοαμερικάνους και πάμε στους άλλους γείτονες τους Ιταλούς και τους Ισπανούς.

Δεν μιλάμε για την Γερμάνια γιατί αυτή είναι ξεκάθαρα υπέρ των Τούρκων και άρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της που είναι και συμφέροντα της Ρωσίας.

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί δεν καταλαβαίνουν ότι όποιες οικονομικές συναλλαγές και αν έχουν με την Τουρκία, αν έρθει το αιματοκύλισμα θα αντιμετωπίσουν και αυτοί πρόβλημα και ότι σιγοντάροντας την Τουρκία και ποιο συγκεκριμένα τον Ερντογάν, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο εν λόγω σουλτάνος παίζει τα ρέστα του και η τελευταία του ελπίδα να ξανακερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων του είναι να χυθεί αίμα στην Μεσόγειο;

Πώς λοιπόν η Ισπανία και η Ιταλία στηρίζουν ένα πρόσωπο το οποίο στην κυριολεξία σήμερα είναι και αύριο δεν είναι;

Δεν γνωρίζουν ότι αν αιματοκυλιστεί η Ανατολική Μεσόγειος και επικρατήσει η συμμαχία Αιγύπτου, Ισραήλ και Ελλάδος, πώς ότι και αν  έχουν επενδύσει στον Ερντογάν θα χαθεί;

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι κανένας συνασπισμός κρατών σε έναν πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει την δυνατότητα ενός παρατεταμένου πολέμου συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας,   και άρα ότι υπάρχει και δεν υπάρχει διαθέσιμο από όπλα, θα πέσει στο πρώτο 48ωρο.

Αντιλαμβάνονται οι Ισπανοί και οι Ιταλοί ποια κόλαση θα αναδυθεί;

Ή μήπως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί νομίζουν ότι είναι μακριά από την εστία του κακού.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ