Ξανθιώτες, απολύστε τους κακούς διαχειριστές της περιουσίας σας

Ένα θέμα που καίει την κοινωνία της Ξάνθης,  ανοίγει με την ερώτηση της προς τον δήμαρχο Ξάνθης η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου και σχετίζεται με αυτό της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ξάνθης και κατ επέκταση των Ξανθιωτών.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις κατάφεραν να περάσουν στην λογική των ψηφοφόρων της Ξάνθης ότι η ακίνητη περιουσία τους είναι κάτι ξένο προς αυτούς και άρα ασήμαντο.

Κάθε άλλο όμως αυτό συμβαίνει. Στην πραγματικότητα είναι περιουσία των Ξανθιωτών και ας μη γίνεται άμεσα αντιληπτό. Απλά η δημοτική αρχή αναλαμβάνει την διαχείριση των περιουσιακών μας στοιχείων και σαν ιδιοκτήτες, δεν έχουμε ίσως τις επιπλέον νομικές γνώσεις, όμως η κοινή λογική λέει ότι όταν τοποθετούμε κάποιον διαχειριστή στα περιουσιακά μας στοιχεία και δεν τα διαχειρίζεται καλά τον απολύουμε και τον στέλνουμε στα δικαστήρια για την απώλεια των εσόδων μας.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αντιληφθεί ο κάθε Ξανθιώτης ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δεν τα διαχειρίζονται καλά οι εκάστοτε δημοτικές αρχές αλλά κανένας δεν κινήθηκε να ζητήσει το δίκιο του.

Σήμερα η παράταξη του Σάββα Μελισόπουλου ζητά πλήρη εικόνα της κατάστασης και πολύ ορθά πράττει.

Και επειδή είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έκανε το καθήκον της ως διαχειριστής της περιουσίας των Ξανθιωτών και όπως οφείλει απέναντι στους δημότες και επειδή η Ξανθιώτες έχουν το δικαίωμα να απολύουν τον διαχειριστή της δικής τους περιουσίας κάθε 4 χρόνια, καλό είναι από τώρα να λάβουν υπόψη τους συμπεριφορές και στο τέλος της 4ετίας να απολύσει τους κακούς διαχειριστές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τις ερωτήσεις του Σ. Μελισσόπουλου

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 12ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Κύριε Δήμαρχε

Η αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, η προστασία και η ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της πόλης, αλλά και η διάθεση κάποιων κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο Ξάνθης προς φορείς, συλλόγους ή ιδιώτες με χρηματικό αντίτιμο ή όχι, αποτέλεσαν στο παρελθόν και αποτελούν και σήμερα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο μας, αφού πέραν της αναγκαιότητας για τη σωστή αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, ανακύπτουν και επιπλέον ζητήματα ηθικής τάξης και ίσης αντιμετώπισης όλων των πολιτών που καταδεικνύουν την αξιοπιστία και τη διαφάνεια που διαθέτει στις ενέργειές του ένας Δήμος και μία Δημοτική Αρχή

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Εάν υπάρχουν καταγεγραμμένα στις υπηρεσίες του Δήμου μας όλα τα Δημοτικά Ακίνητα που ανήκουν στο Δήμο Ξάνθης (κτίρια – οικόπεδα) και ποια είναι αυτά αναλυτικά.  
  2. Εάν διαθέτουν όλα τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες, καθώς και τις άδειες λειτουργίας και εάν έχουν γίνει οι αντίστοιχες πράξεις μετεγγραφής στο Υποθηκοφυλακείο, αν δηλαδή ανήκουν όλα νόμιμα στη μερίδα του Δήμου Ξάνθης.
  3. Πόσα και ποια από αυτά έχουν παραχωρηθεί δωρεάν σε φορείς και σε συλλόγους και με ποια κριτήρια.
  4. Πόσα και ποια έχουν δοθεί με χρηματικό αντίτιμο, για ποιο χρονικό διάστημα και σε ποιους φορείς, συλλόγους ή ιδιώτες έχουν παραχωρηθεί .
  5. Πόσα και ποια επιπλέον αιτήματα από φορείς, συλλόγους ή ιδιώτες υπάρχουν και εκκρεμούν μέχρι σήμερα.

 

Δημοτική Παράταξη ‘’Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’

 

Μελισσόπουλος Σάββας

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Χουσεϊνογλου Τιμούρ

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γιώργος