«Πείτε στον κ. Σιμιτσή να πάψει να παριστάνει την γραμματέα του Περιφερειάρχη», δήλωσε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης, Χριστόδουλος Τοψίδης, στην αρχή της συνεδρίασης.
Ο Κ. Σιμιτσής, βέβαια, σε κανένα θέμα δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από τον Χρ. Μέτιο αλλά ο Περ. Σύμβουλος της παράταξής του Γιάννης Ζαμπουνίδης στο κρίσιμο θέμα της επένδυσης ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην ΒΙΠΕ Ροδόπης από την εταιρία ΤΕΡΝΑ (το οποίο είχε ψηφιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση μέσω Email) «άδειασε» τον Σιμιτσή και τον Μέτιο και έτσι η προηγούμενη απόφαση ανακλήθηκε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης καθώς δεν υπερίσχυσαν οι ψήφοι της παράταξης Μέτιου και των «μισθοφόρων» της (Σιμιτσής & Καραγιώργης).
Σημείωση: απουσίαζε η ΧΑ οπότε ο Μέτιος δεν είχε περιθώριο να κοιτάξει προς τα εκεί …
Προς στιγμή, μάλιστα και όσο τα «κουκιά δεν έβγαιναν» ο Πρόεδρος του Π.Σ. δήλωσε ότι δεν θέτει σε ψηφοφορία το θέμα, οπότε εκεί τα πράγματα, παρά την τηλεδιάσκεψη, αγρίεψαν και οι σύμβουλοι μίλησαν για πραξικόπημα, αυθαιρεσίες ακόμη και για προσφυγές στη δικαιοσύνη. Τότε ο Πρόεδρος αναγκάστηκε μετά από 5 λεπτά διάλειμμα να κάνει ονομαστική ψηφοφορία, την οποία «έχασαν».
Παράγοντες από την Κομοτηνή αναφέρουν (άποψη που μετέφερε ο Κ. Κατσιμίγας) ότι τα όρια των ρύπων από το υφιστάμενο εργοστάσιο της ΔΕΗ και αυτό της ΤΕΡΝΑ καλύπτουν τα επιτρεπόμενα όρια ρύπων οπότε δεν μπορεί, πλέον να γίνει άλλη επένδυση στην ΒΙΠΕ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης μετά από μία χαοτική τοποθέτηση ζητούσε επιπλέον σταθμούς μέτρησης των ρύπων και έτσι άθελά του ίσως, υπέσκαψε κι αυτός την προσπάθεια λήψης απόφασης υπέρ του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ.
Έτσι το δίδυμο Σιμιτσής και Μέτιος δέχθηκαν μία ισχυρή ήττα με ενδεχόμενο ο Μέτιος να πάψει να εισακούει τις απόψεις Σιμιτσή. Ο οποίος εκτός του Περιφερειάρχη έχει «χαντακώσει» και τον Θ. Μουριάδη, ο οποίος ως δήμαρχος Καβάλας τον εμπιστεύεται. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι από την αντιπολίτευση απουσίαζαν και αρκετοί σύμβουλοι, οι οποίοι αν ήταν εκεί ο Μέτιος και ο Σιμιτσής θα είχαν υποστεί μεγαλύτερη σε έκταση ήττα. Καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι για τον Μέτιο να πει στο αρμόδιο Υπουργείο ότι ξέρετε … το ΠΣ ανακάλεσε την θετική πρώτη απόφαση οπότε η Περιφέρεια γνωμοδοτεί αρνητικά και μάλιστα απαιτεί να ρθεί το θέμα σε δια ζώσης συνεδρίαση με παρούσα την ΤΕΡΝΑ για να δώσει εξηγήσεις.
Και έπεται συνέχεια ! Τι θα πει το ΔΣ Κομοτηνής όταν η Περιφέρεια γνωμοδότησε αρνητικά !
Μετά από την ήττα αυτή που δεν ήταν η πρώτη καθώς το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας έχει ακυρωθεί. Ο Περιφερειάρχης δεν μπόρεσε να συστήσει επιτροπές και να τους δώσει αρμοδιότητες κ.λπ. καταλαβαίνει κανείς πως εάν δεν ήταν οι τροπολογίες Θεοδωρικάκου, η διοίκηση του Μέτιου στην Περιφέρεια και η διοίκηση Μουριάδη στον Δήμο θα είχαν καταρρεύσει.
Μετά την ήττα αυτή, η διοίκηση Μέτιου απέσυρε το θέμα της εκχώρησης της καπανποθήκης Κούφλερ σε ΑΜΚΕ με Πρόεδρο έναν ιερέα ο οποίος με μηδενικό μετοχικό κεφάλαιο θέλει να κατασκευάσει φοιτητικές εστίες με Π/Υ 7,5 εκατομμύρια ενώ το ΔΙΠΑΕ δηλώνει ανίδεο !!! Κι εδώ βέβαια εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΔΣ Καβάλας. Τι θα πουν εκεί ;
Επίσης, στο θέμα που ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς ήθελε να αλλάξει το οργανόγραμμα της ΠΕ Έβρου προφανώς για να κάνει Διευθυντή κάποιον της αρεσκείας του στην Πολιτική Προστασία κι εκεί προέκυψε … αναβολή, με πρωτοβουλία της διοίκησης !
Ενώ στα σοβαρά θέματα που αφορούσαν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας στην μετά – Κορονοϊό εποχή φάνηκε ότι η διοίκηση δεν είχε κάτι να πει. Ο Μαρκόπουλος τους προκάλεσε ανοικτά ρωτώντας «ποια είναι τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που κάνατε με φορείς ;» «ποιος είναι ο σχεδιασμός που κάνατε, όπως έκαναν οι υπόλοιπες περιφέρειες;» αλλά απάντηση δεν πήρε. Ο Μέτιος αρκέστηκε να δικαιολογείται λέγοντας «θα τα ανακοινώσω όταν θα είναι έτοιμα να υλοποιηθούν» δηλαδή ……
Στο θέμα των κουνουπιών ο Περιφερειάρχης είπε ότι κάποιοι τους «κυνηγούν» αλλά όταν τον προκάλεσε επανειλημμένα ο Τοψίδης να πει ονόματα αυτός δεν είπε τίποτε ….
Τέλος στο θέμα της Θάσου, ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να πει τι έργα υλοποιεί στο νησί και τι άποψη έχει για τα λατομεία μαρμάρου κι αυτός απάντησε ότι αλλάζει τις λάμπες στον δρόμο, ενώ έχει παραγγείλει και νέες πινακίδες !!! Κι όλοι νόμιζαν ότι αστειεύεται λέγοντας αυτά.
Ο Μαρκόπουλος και η Πολυμέρου αναφέρθηκαν στα έργα στο νησί κι αυτά που έγιναν κι αυτά που πρέπει να γίνουν, όπως κατέθεσαν άποψη και για την εξόρυξη μαρμάρου …
Το ΠΣ τέλειωσε γύρω στις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα ενώ η διοίκηση του Μέτιου απέφυγε να μεταδοθεί η συνεδρίαση με streaming ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσουν οι πολίτες και τα ΜΜΕ λες και είχε κάποιο προαίσθημα ότι κάτι δεν θα της πήγαινε καλά στην συνεδρίαση, οπότε την άφησε εκτός μετάδοσης.

ΠΗΓΗ:evdomimera