Να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις τΗς Ο.Ε. της 24-3-2020 και τις θέσεις των παρατάξεων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, κοινοποιεί τις αποφάσεις της παράταξης του για την εκ περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  στις 24-3-2020,  αιτιολογώντας τες,  κάτι που δεν κάνει η διοίκηση. Έχει να κρύψει κάτι; Διερωτάται,  Θέλει να «περάσει» αποφάσεις που εμμέσως πλην σαφώς «βολεύουν» την διοίκηση;

“Δια περιφοράς” συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 24-03-2020

Όλος ο κόσμος, η χώρα μας, ο Δήμος μας και πρωτίστως η κοινωνία ολόκληρη, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ιδιαίτερα δύσκολη και άκρως επικίνδυνη για τη ζωή, από μια αόρατη απειλή, την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Δεν είναι όμως ανίκητη, αφού εξαρτάται από την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας.

Με υπευθυνότητα, σύνεση και υπομονή, ώστε σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα να είμαστε νικητές στη ζωή.

Οι Δήμοι σε καμία περίπτωση «δεν κλείνουν». Φεύγουμε τελευταίοι από τη μάχη. Αν καταρρεύσει η Αυτοδιοίκηση, θα καταρρεύσει η κοινωνία ολόκληρη.

Η «δια περιφοράς» μέθοδος λήψης αποφάσεων, προς αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, Δημοτικών Συμβουλίων, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, είναι ένας από τους τρόπους που δύναται να επιλέξει η δημοτική αρχή.

Η απουσία δημόσιου διαλόγου, αποτελεί βασικό λόγο διαμαρτυριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίνεται ούτε η δυνατότητα καταχώρησης πρακτικών και αντιρρήσεων παρά του ότι ο νόμος δεν αναιρεί την δημοσιότητα της συνεδρίασης.

Είναι προφανές ότι η σημερινή δημοτική αρχή αξιοποιεί τις ειδικές διατάξεις για τον κορωνοϊό, βρίσκοντας ευκαιρία «να περάσει» ή «να μην περάσει» σημαντικές αποφάσεις που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το μείζον ζήτημα του COVID-19.

Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, επιλέγουμε να παραμένουμε δίπλα στους πολίτες και ειδικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, επιλέγουμε να επιμένουμε για τη νομιμότητα, επιλέγουμε να επιμένουμε για τη διαφάνεια.

Κοινοποιούμε λοιπόν, στους συμπολίτες μας όλες τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όπως μας ζητήθηκε να αποστέλλονται σε όλα τα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων.