Αθώος ο δήμαρχος Ξάνθης

Μία «συμφωνία κυρίων» που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες «αυτεπάγγελτα».

Αθωώθηκε στην σημερινή δικαστική του περιπέτεια ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος για την γνωστή υπόθεση της παύσης από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου του Μ. Τσέπελη, εν δυνάμει πολιτικού του αντιπάλου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και του Α. Αγγόρτσα. Μία υπόθεση που όσοι δεν είχαν νομικές γνώσεις χάθηκαν στα αναφερόμενα κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Αθώος κρίθηκε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για «νόθευση εγγράφου που εμπιστεύθηκαν στον κατηγορούμενο λόγω της υπηρεσίας του ως υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση» και για «ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση».

Μια υπόθεση που «άνοιξε» αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία, έπειτα από «ανώνυμη» καταγγελία, καθώς τον Οκτώβριο του 2015 και συγκεκριμένα στις 26/10 οι κ. Απόστολος Αγκόρτσας και Μανώλης Τσέπελης, παύτηκαν από τα καθήκοντά τους ως αντιδήμαρχοι, κατά την γνώμη του «καταγγέλλοντα» όμως από την διαδικασία της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας Μ. Τσέπελη και Α. Αγγόρτσα φάνηκε απλά ότι ήταν μία «συμφωνία κυρίων».