Σαφώς και ο Χ. Ευστρατίου δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται δημόσια και καταθέτει την σκέψη του στο fb αν δηλαδή έπεσε “περονόσπορος” στις ΜΚΟ οι οποίες ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν αντί σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας να έβαζαν ένα “χεράκι” να ανακουφίσουν τους ταλαιπωρημένους Έλληνες από τον κορονοιό με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς δήλωναν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνεπικουρούμενοι και από τους γιαλαντζί “αλληλέγγυους”.

Ακολουθεί η δημόσια κατάθεση της σκέψης του Χ. Ευστρατίου η οποία συμπίπτει με τις σκέψεις των περισσότερων σκεπτόμενων Ελλήνων.

Λόγο του ¨ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ¨ άρχισα να κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι :
Είναι σύμπτωση ότι με την έξαρση του Κορωναϊού, έχουν εξαφανιστεί οι ΜΚΟ; Έχουν εξαφανιστεί οι Γιατροί του Κόσμου; Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα; Έχουν εξαφανιστεί όλοι αυτοί που τόσο καιρό προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι πρόσφεραν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.
Εκτός βέβαια και αν αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στους (Λ@τhro) Μετανάστες προσπαθώντας να μην μεταδοθεί ο ιός σε όλους μας. Αφιλοκερδώς να φανταστώ πάντα;
Έτσι δικαιολογούνται που ακόμη δεν έχουν συνδράμει στην μάχη κατά του Κορωναϊού και έχουν αφήσει μόνο του το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ που μάχεται καθημερινά για την δημόσια υγεία.