Κορονοϊός: Στην πόλη της Ξάνθης, σε αντίθεση με την Πάτρα, οι κάτοικοι πιάστηκαν εντελώς εξαπίνης με τη ματαίωση του ιστορικού επίσης αυτού Καρναβαλιού.

Όπως είπε στο Dikaiologtika News ο παρουσιαστής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, Γιώργος Κουτσουρλής, μέχρι την ώρα που ο κος Κικιλίας ανακοίνωνε την αναστολή του Καρναβαλιού δεν υπήρχε καν υπόνοια ή κάποια προειδοποίηση για κάτι τέτοιο κι όλη η πόλη εργαζόταν πυρετωδώς για την κορύφωση των εκδηλώσεων τις επόμενες ημέρες.

Αυτή την ώρα ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για να λάβει περαιτέρω οδηγίες αλλά σύμφωνα με τον κο Κουτσυρλή το οικονομικό χτύπημα θα ναι πολύ μεγάλο και για την Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή της στιγμή όλα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης αλλά και των όμορων δήμων, όπως Κομοτηνη κι Αλεξανδρούπολη αναμένουν καρναβαλιστές που έχουν κλείσει ένα δωμάτιο από αύριο Παρασκευή 28/2/2020 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 3/3/2020. Τα ξενοδοχεία είναι πλήρη αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα πράξουν οι επισκέπτες μετά την ματαίωση του καρναβαλιού.

Οι καρναβαλιστές φέτος φτάνουν σύμφωνα με τον κο Κουσουρλή τoυς 15.000 ενώ οι επισκέπτες για την Κυριακή 2/3/2020 υπολογίζονταν μέχρι στιγμής στους 100.000 με 150.000. Μάλιστα ένα αξιοσέβαστο κομμάτι εξ αυτών έρχεται από Βουλγαρία και Τουρκία. Οι δε σύλλογοι που συμμετέχουν στο φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι φτάνουν τους 37 και δεν προέρχονται μόνο από Βόρεια Ελλάδα αλλά από όλη τη χώρα.