Μην προκαλείτε την μοίρα της Θράκης

Στο άρθρο του για την κάθοδο του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές και το μεγάλο ποσοστό των μειονοτικών ψήφων που συγκεντρώνει που στην πλειοψηφία του είναι έργο εκβιασμού της μειονότητας και εκφοβισμού από το προξενείο, ο Στάθης Γιαννακίδης, απερχόμενος υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιχειρεί στην επιστολή του να εξισώσει την καταπιεσμένη μειονότητα που ψηφίζει DEP, με την καταπιεσμένη αριστερά από … την ΝΔ ή κάπως έτσι μας το έδωσε να το καταλάβουμε.

Ο απερχόμενος Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, ανάμεσα σε ένα σύμπλεγμα προπαγάνδας και προσπάθειας προσπορισμού της μειονοτικής ψήφου, εξισώνει την ψήφο των Θρακιωτών  με αυτήν προς την αριστερά και το DEP.

θεωρεί φυσιολογικό το γεγονός το DEP – ΚΙΕΦ το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας σε βάρος της αρτιότητας της Θράκης  αυτή, – η Θράκη – κατά την δική του γνώμη, δεν κινδυνεύει και ότι όλοι οι άλλοι που δεν συμφωνούν με την δική του θέση,  απλά προσπαθούν να εκφοβίσουν την κοινή γνώμη.

Συμψηφίζει την ψήφο προς την αριστερά το ίδιο με αυτήν την «καταπιεσμένη» από την δεξιά(;) ψήφο προς το DEP.

Ο κ. Γιαννακίδης μάλιστα για να ενισχύσει το επιχείρημα του λέει και κάτι που εμείς δεν καταλαβαίνουμε: Είναι οι ίδιες φωνές που φροντίζουν να θεωρούν «κίνδυνο» την ψήφο Ελλήνων πολιτών όταν αυτή κατευθύνεται στο ΚΙΕΦ ή και την Αριστερά αλλά επιχαίρουν ή συγκαλύπτουν το γεγονός ότι η ίδια αυτή ψήφος κατευθύνεται συνήθως προς τα Δεξιά». Εδώ ο κ. Γιαννακίδης προφανώς χρησιμοποιεί την γνωστή αριστερίστικη ορολογία όπου δεν βγάζει νόημα, γιατί απλούστατα αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν στην λογική μιας εθνικής γραμμής απέναντι στην προσπάθεια της Άγκυρας η οποία σκορπώντας πακτωλό μαύρων χρημάτων προσπαθεί να αλώσει, εκβιάσει τους μειονοτικούς ψήφους προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της που δεν είναι άλλος από τον διαμελισμό της Θράκης τύπου Κοσσόβου. Βέβαια, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Στάθη Γιαννακίδη και τους ομοίους του για τον απλούστατο λόγο, ότι τώρα που γεύτηκε την εξουσία όχι μόνο μπορεί να νομιμοποιήσει την αντεθνική δράση του ΚΙΕΦ αλλά ακόμη και να δηλώσει ορθόδοξος όπως ο αρχηγός του κ. Τσίπρας.

Τέλος στην ανακοίνωση του ο κ. Γιαννακίδης μπαίνει στην ουσία του δημόσιου λόγου του τονίζοντας ότι η πρώτη φορά αριστερά σε σύγκριση με άλλα κόμματα που διακυβέρνησαν τον τόπο, έκανε πολλά περισσότερα για την μειονότητα, καλώντας την ούτε λίγο ούτε πολύ στο σκεπτικό πώς   όποια  ψήφος περισσέψει από το DEP να κατευθυνθεί προς την αριστερά γιατί και η ίδια είναι καταπιεσμένη.

Και τώρα το ζουμί της υπόθεσης: «Το γεγονός ότι ψηφίζεται συντριπτικά από τη μειονότητα, (ΚΙΕΦ) δείχνει ότι υπάρχει μια αντίδραση των ανθρώπων, στην οποία οφείλει να ενσκήψει το πολιτικό σύστημα. Η εύκολη και αφοριστική λογική ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΕΦ είναι “ακραίοι εθνικιστές” προφανώς και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως απολύτως διχαστική για την κοινωνία της Θράκης».

Ο κ. Γιαννακίδης συμπλέει πλήρως με τις θέσεις του DEP όπου στα διεθνή φόρα μιλά για καταπιεσμένη μειονότητα στην Θράκη.

Κύριε Γιαννακίδη συνέλθετε πριν είναι πολύ αργά για την Θράκη. Τότε θα υποστείτε και σεις τη μοίρα όλων των Θρακιωτών όταν συμβεί το κακό  και το δυστύχημα για σας είναι ότι δεν θα είσθε υπουργός αλλά ένας απλός Θρακιώτης ο οποίος θα υφίσταται το κακό που θα προκαλέσουν οι ακραίοι κύκλοι που συνεργάζονται αγαστά με την Άγκυρα. 

Μην προκαλείτε την μοίρα της Θράκης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

https://www.xanthitimes.gr/2019/06/11/arthro-toy-yfypoyrgoy-stathi-giannakidi-gia-tin-kathodo-toy-kief-stis-eyroekloges/