υνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης. Αφού πραγματοποίησαν πορεία με δεκάδες οχήματα με μαύρες σημαίες κατέληξαν στο δημαρχείο Λαμίας.

Η “πομπή” ξεκίνησε από την Αγία Παρασκευή, συνέχισε στην Μεγάλη Βρύση και την Ροδίτσα, ανέβηκε στη Νέα Μαγνησία και αφού διέσχισε τις 4 πλατείες της πόλης κατέληξε στο δημαρχείο.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης 

 

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν σε κόσμια πλαίσια και αφού φώναξαν συνθήματα και έστησαν τα πανό τους ζήτησαν από μέλη του δήμου να βγουν εκτός για να συζητήσουν. Σε πρώτη φάση στην είσοδο του δημαρχείου βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πάνος Φώσκολος και Κώστας Μουστάκας που συζήτησαν με τους κατοίκους και δέχτηκαν ερωτήματα.

Λίγα λεπτά μετά στο δημαρχείο βρέθηκε και ο δήμαρχος -για την Οικονομική Επιτροπή- συζητώντας για περίπου 30 λεπτά με τους κατοίκους και απαντώντας στα ερωτήματα τους.

Εγώ σέβομαι τον φόβο μας. Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου. Το πρόβλημα μας είναι η κυβέρνηση, δεν είμαστε εμείς. Είμαι εδώ για να κάνουμε κουβέντα δημοτική και ωραία. Είμαι ξεκάθαρος. Αν η κυβέρνηση απαντήσει αρνητικά και δεν δεχτεί τους όρους που έβαλε το δημοτικό συμβούλιο θα είμαι εκεί. Όχι μόνο για την Μαυρομαντήλα για οπουδήποτε. Είμαι ξεκάθαρος. θα είμαι ο πρώτος που θα αντιδράσει αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου . Σέβομαι και τον αγώνα σας και τις φοβίες σας νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει θέμα. Πες λοιπόν ότι τώρα που μιλάμε έρχεται κάτω ένας με μεζούρα. Θα με πάρετε τηλέφωνο. Θα είμαι εκεί, μαζί σας…“.

Συν τις άλλοις ο δήμαρχος Λαμιέων ξεκαθάρισε ότι οι 2.000 πρόσφυγες είναι για τον Δήμο Λαμίας και όχι για την Φθιώτιδα.

Αναφορικά με τον εθνικό σχεδιασμό για το πόσους πρόσφυγες θα δεχτεί η περιοχή μας: “Το αν θα έρθουν στον δήμο Λαμίας είναι δεδομένο ότι θα έρθουν. Ξεκάθαρα πράγματα…. Χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση και εμείς πληροφορίες έχουμε. Κατά τον εθνικό σχεδιασμό προηγούνται οι πρωτεύουσες των Νομών και η Λαμία ως πρωτεύουσα της Στερεάς και μετά έρχονται οι υπόλοιπες περιοχές”.Στο δημαρχείο κατέληξε η πορεία για την Μαυρομαντήλα – Τετ α τετ δημάρχου κατοίκων!(εικόνες+βίντεο)

“Το ζήτημα είναι να λύσουμε ένα πρόβλημα σταθερά και βιώσιμα. Γιατί, πείτε ότι εγκαταλείπουμε το θέμα Μαυρομαντήλα, μετά θα μας πουν να πάμε στην Ασπρομαντήλα, τα ίδια θα γίνουν και εκεί. Πάλι θα υπάρξουν αντιδράσεις…. Το ΟΧΙ το ξερό δεν είναι τίποτα. Για να τους κολλήσεις στον τοίχο αυτούς τους τύπους κάτω στην Αθήνα που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς θα πρέπει να έχεις επιχειρηματολογία…” τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαμιέων. 

Δείτε αναλυτικά όλη την συζήτηση όπως την κατέγραψε ζωντανά το Lamianow σε ζωντανή μετάδοση. Η συζήτηση με τον δήμαρχο αρχίζει από το 17ο λεπτό.

ο Αλέκος Ζήσιμος από την συντονιστική επιτροπή για την Μαυρομαντήλα τόνισε: “… θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Αύριο θα είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο. Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι οι 2.000 που θα εγκατασταθούν σήμερα στην περιοχή μας την Φθιώτιδα δεν θα γίνουν αύριο άλλες δύο”;

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέκου Ζήσιμου