Η JTI στηρίζει τον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΚΑΙ

Καλεί τους πολίτες σε μια πράξη αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες:

Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας στις 21 & 28 Δεκεμβρίου 2019

στο περίπτερο της JTI στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου

 

Αθήνα,  20 Δεκεμβρίου 2019 –  Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης αναλαμβάνει η JTΙ  σε μια σύμπραξη με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων και την κινητοποίηση του κόσμου για μια πράξη αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσφατης καμπάνιας της εταιρείας « Ο Σεβασμός είναι Πολιτισμός» με σύνθημα: «Σεβόμαστε τον συνάνθρωπο, Μοιραζόμαστε πράξεις αλληλεγγύης».

Πιο συγκεκριμένα, η JTI υποστηρίζει ενεργά το δήμο Θεσσαλονίκης στη διενέργεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του και στην ολοκλήρωση του εορταστικού διάκοσμου της πόλης ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για τη διάσωση περισσευούμενου φαγητού.

Από το περίπτερο της εταιρείας που βρίσκεται στη Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Δικαστηρίων, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020 να ενημερώνονται για τη συγκεκριμένη ενέργεια και τη δράση του «Μπορούμε» μέσα από ένα απλό εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι.

Η JTI και η ΜΚΟ «Μπορούμε» καλούν όλους τους πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας επί δύο συνεχόμενα Σάββατα, στις  21 Δεκεμβρίου και 28 Δεκεμβρίου 2019 στο περίπτερο της JTI στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε αρμόδιους φορείς του δήμου όπως συσσίτια, κοινωνικό παντοπωλείο, δομές για άστεγους και σε άλλους τοπικούς φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης που στηρίζουν καθημερινά περίπου 2.500 ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

 

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc ο οποίος ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο.  Αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.  Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του σήματος Winston, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel, εκτός ΗΠΑ.  Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται επίσης τα Mevius και LD.  Η JTI είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ατμίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2019 πιστοποιήθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης Διεθνώς για 5η συνεχή χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.  Μετά την πρόσφατη εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η JTI έχει πλέον παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Μέχρι σήμερα η JTI έχει επενδύσει κονδύλι ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση του εργοστασίου και του εξοπλισμού του ενώ από τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησε και την παραγωγή του Winston στην Ελλάδα, οι εξαγωγές του οποίου σε 9 ακόμη χώρες της Ευρώπης ξεκινούν από το 2020.

Η JTI είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και συνεισφέρει το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες η εταιρεία στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα της ΣΕΚΑΠ, BF, GR και Cooper.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2019 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 7η συνεχή χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης.