Την αλληλεγγύη της στο λαό της Τουρκίας και την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας, αλλά και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στην Άγκυρα, εκφράζει η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με επιστολή της στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας.
Στην επιστολή, η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:

«Αγαπητοί συναγωνιστές και σύντροφοι,

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και αποτροπιασμό για το προχθεσινό αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα, το τρίτο κατά σειρά μέσα σε λίγους μήνες. Τα δεκάδες αθώα θύματα και οι εκατοντάδες τραυματίες δημιουργούν ένα κλίμα φόβου στο λαό σας, αλλά και στους λαούς της περιοχής. Ο πόνος όλων μας για τον άδικο χαμό αθώων ανθρώπων δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα αίτια γι’ αυτόν τον κύκλο αίματος, τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης της Τουρκίας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που ουσιαστικά υποδαυλίζουν με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ όλα αυτά τα χρόνια τη φιλοπόλεμη ιμπεριαλιστική πολιτική στη Μέση Ανατολή, με θύματα όλους τους λαούς της περιοχής.

Ανεξάρτητα από τους άμεσους αυτουργούς του εγκλήματος αυτού, σημειώνουμε πως για τη γενικευμένη αστάθεια έχουν ευθύνη όλοι αυτοί που εμπλέκουν τις χώρες μας στα σχέδια των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή που φλέγεται, οδηγείται στην προσφυγιά και βρίσκεται στο επίκεντρο ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, σας διαβεβαιώνουμε για την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τουρκίας, στην Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας.

Ο κοινός μας αγώνας θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια στην περιοχή».