Σφραγίζουν τα σύνορα. Κάλιο αργά παρά ποτέ

Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Σε  μία συζήτηση που είχα πριν από λίγο καιρό με ανώτατο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκα στην πολιτική κάλυψη που θα είχε ο ανώτατος Αξιωματικός σε περίπτωση που «σφράγιζε» τα σύνορα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο στρατός μπορεί.

Τον ρώτησα αν θα είχε πολιτική κάλυψη στην προσπάθεια του να προστατέψει την χώρα από αλλόθρησκους εχθρούς της.

Η απάντηση που έλαβα ήταν διφορούμενη.

Άρα ο εν λόγω ανώτατος Αξιωματικός, δεν είχε ξεκάθαρη πολιτική κάλυψη και ορθώς δεν εμπλεκόταν στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης σε μεγάλο βαθμό, άσχετα αν συζητιόταν έντονα στα πολιτικά πηγαδάκια ότι είναι καιρός να «σφραγίσουν» τα σύνορα με σκοπό να μειωθούν οι λάθρα εισερχόμενοι ξένοι πολίτες στην Χώρα μας.

Μετά όμως την επίσκεψη Στεφανή στον Έβρο κύριοι των μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών στον Έβρο, δεν έχετε καμία δικαιολογία. «Σφραγίστε» τα σύνορα να μην περάσει μήτε κουνούπι.

Από παλιότερα, αρκετές δεκαετίες πίσω,  όταν και εγώ σαν πολλούς από τους Έλληνες, έλαβα μέρος στην προστασία των συνόρων στα προχωρημένα φυλάκια του Έβρου, αν κάποιος που προσπαθούσε να περάσει κρυφά τα σύνορα και  δεν σταματούσε στο  «άλτ», είχαμε εντολή να κάνουμε χρήση των όπλων.

Να γίνει και τώρα, σήμερα, από χθες χρήση των όπλων.

Για αυτό είναι ο Στρατός. Να φυλάει τα σύνορα, προστατεύοντας έτσι την υπόλοιπη χώρα από αγνώστων προθέσεων, λάθρα εισερχομένων πολιτών άλλων χωρών.

Αυτός που είναι πρόσφυγας λόγο πολέμου στην Χώρα του εν προκειμένω η Συρία, η πρώτη ασφαλής χώρα προορισμού  είναι η Τουρκία σύμφωνα με τον ΟΗΕ, άρα, δεν έχει λόγους να μπει κρυφά στην χώρα μας. Άρα ο σκοπός εισόδου στην χώρα μας δεν είναι για να προστατευθεί από τον πόλεμο αλλά για να κάνει κακό στην δική μας χώρα.

Αυτός που μπαίνει παράνομα στην χώρα μας δεν γνωρίζουμε τι σκοπούς έχει και άρα εκ των πραγμάτων θεωρείτε εχθρός.

Τα αποτελέσματα της λάθρα εισόδου στην Χώρα μας κάθε λογής ανθρώπων αποδεικνύει ότι κάθε άλλο, παρά φιλική ήταν η παράνομη είσοδο τους αφού απαιτούν η χώρα μας – αυτή που τους φιλοξενεί – να αλλάξει πίστη και συνήθειες.

Σταματήστε λοιπόν κύριοι επικεφαλής του Στρατού με κάθε τρόπο την είσοδο εχθρών της Χώρας μας.

Όσο για τους «προοδευτικούς»  οι οποίοι θα μιλήσουν και θα κατέβουν στους δρόμους για δήθεν απάνθρωπη μεταχείριση, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους,  δεν είδαμε δυστυχώς, κανέναν από αυτούς να φιλοξενούν ούτε τον σκύλο αυτών των ανθρώπων.

Άρα ηθική οι ανήθικοι που δεν θέλουν το καλό της Χώρας, δεν μπορούν να διδάξουν.

Να μην περάσει ούτε κουνούπι κύριοι.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ